Merle Liivak: emal on vaja köielkõndija annet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schilling festival 2016, Merle Liivak
Schilling festival 2016, Merle Liivak Foto: Meisi Volt

Eestis on viimasel ajal nähtud imet! Isegi nelja ja viie lapse emana on võimalik karjääriredeli tippu tõusta. Võtke näiteks kas või meie naispresident. Samas aga löövad paljud naised laste kõrvalt oma töistele pürgimustele käega. Miks?

«See on klassika, et emaks olemine toob kaasa hunniku võimatuid dialemmasid,» pajatab Naistelehe veergudel endine ajakirjade Cosmopolitan ja Anne&Stiil peatoimetaja Merle Liivak.  

Merle: Emadel on ju lakkamatult kaalukausil ühtmoodi väga tähtsad asjad. Väikelaps vajab lähedust ja tahab võimalikult palju emaga koos olla. Samas on enesega rahuloluks äärmiselt tähtsad ka majanduslik iseseisvus ja eneseteostus. Siin vahel balansseerimine nõuab köielkõndija annet. 

Mina võtsin näiteks peale kahe esimese lapse sündi julgelt aja maha, sest tundsin, et pärast kümmet aastat pingelist tööd on vaja rahunemisaega. Pärast kolmandat last aga tekkis vajadus koduvälise tegutsemisliini järele. Ma ei heidaks ühelegi naisele ette, et ta tahab mingil eluperioodil perele pühenduda.

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles