Lauri Viikna: väikese palgaga lapsehoidjat ju ei võta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennessy suur uusaastakontsert Estonias.
Lauri Viikna koos kaasaga
Hennessy suur uusaastakontsert Estonias. Lauri Viikna koos kaasaga Foto: Viktor Burkivski

Eestis on viimasel ajal nähtud imet! Isegi nelja ja viie lapse emana on võimalik karjääriredeli tippu tõusta. Võtke näiteks kas või meie naispresident. Samas aga löövad paljud naised laste kõrvalt oma töistele pürgimustele käega. Miks?

«Naised saavad üldiselt laste kasvatamisega paremini hakkama kui mehed,» arvab tsirkuseärimees Lauri Viikna Naistelehe veergudel. 

Lauri Viikna: Need paar eeskuju väga tublidest karjäärinaistest ei kinnita veel reeglit. Kui meie presidendiproual on neli last, on tal ka 20 000 euro suurune kuupalk ja mees kodune. Siis on loomulikult võimalik laste kõrvalt karjääri teha. Määratud 55 eurose lapsetoetusega kuus saab poest ainult ühe paari papusid.

Lastetoetusi tuleks tõsta nii, et ema kojujäämisega pere sissetulek ei langeks, vaid tõuseks. Kui palk on väga väike, siis pole ka viieeurose tunnitasuga lapsehoidjat võtta ja emad teevad selle töö pigem ise ära.

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles