Palju õnne! Missis Estonia 2016 Jevgenia Rakštis pääses Missis Universe 2016 Top 20 hulka!

Anu Saagim
, Elu24.ee peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas toimus septembris kõige suurejoonelisem konkurss abielus kaunitaridele - Mrs Universe 2016, kust võtsid osa 70 finalisti kogu maailmast. Eestimaad esindas rahvusfinaali Missis Estonia 2016 võitja Jevgenia Rakštis. Mrs Universe 2016 krooni pälvis Olga Torner Austriast, kuid ka Eesti võib uhke olla - Jevgenia tuli koju suurepärase tulemusega, jõudes Top 20 hulka Mrs Elegance ja Best Cocktail Dress tiitlitega!

Foto: media@destaterepublic.com

Jevgenia on arhitekt ning töötab huvitavate prjektidega erinevates riikides. Samuti on ta kahe tütre ema. Puhanud pärast Hiina reisi ning olles tagasi kiire argipäevaelu keerises, on Jevgenia nüüd valmis jagama oma muljed osalemisest ja võitudest. 

Foto: media@destaterepublic.com

«Võit konkursil Missis Estonia 2016 oli minu jaoks ootamatu. Kõik naised, keda valis finaali Magic Monday Production, olid toredad, targad ja võitu väärt. Aga tänu positiivsele suhtumisele olin mina finaal-show'l rahulik ning suutsin näidata kõike, mida õppisin ettevalmistuse käigus,» räägib Jevgenia oma edukast esinemisest Olympic Park Casino's toimunud rahvusfinaalis.

Foto: media@destaterepublic.com

Pärast Missis Estonia 2016 võitu algas tal ettevalmistus Hiina maailmafinaaliks veel mitmes kategoorias.

Peale modelliportfoolio loomist valmistus Jevgenia esinemiseks Foorumis, mis on Mrs Universe'i tähtis osa. Foorumi teemaks oli «Domestic Violence» («Koduvägivald»). Jevgenia rääkis erinevatest kampaaniadest, mis on suunatud võitlusele perevägivalla vastu Eesti peredes, jagas teste osalejatega ka oma lugusid ja oma saladusi, mis aitavad luua peres rahuliku atmosfääri ning lastel õnnelikult kasvada.

Oma ettekande täiendamiseks tegi ta Eestis viibides väikese filmi. Talendivooruks lõi Jevgenia tantsu koos koreograaf Jene Walker'iga. Oma rahvuskostüümi, talendiõhtu kostüümi ja ka kostüümi Foorumis esinemiseks õmbles ning kaunistas andekas Missis Estonia ise käsitööna. Särava õhtukleidi ainueksemplari disainiga aitas aga Alicé Varano Showroom. 

Foto: media@destaterepublic.com

Hiina igapäevaelu oli põnev.

«Tänu konkursi korraldajatele jõudsime ühe nädalaga teha palju kasulikku ja huvitavat. Foorum, talendiõhtu, foto- ja videovõtted, finaali lavastamine - need olid peamised asjad, millest koosnes finalistide argipäevaelu. Lisaks sellele oli ka palju seiklusi. Jõudsime  elada kahes erinevas kohas, külastasime restorani, kus valmistasime ka ise Hiina toitu, käisime Mazu templis Guangzhou linnas ning Pearl Bay näitusepaviljonis. Viimane visiit oli minu jaoks meeletult kütkestav: paviljonis näidati makette tulevasest Pearl Bay elamurajoonist; näitusepaviljonis on ka oma kino, kus saab vaadata Hiina arhitektide visualisatsioone,» pajatas Jevgenia. Ta oli ka rõõmus, et konkursi kava osa oli tema jaoks professionaalses mõttes inspireeriv.

Foto: media@destaterepublic.com

Jevgenia tunnistab, et iluduskuninganna glamuurse elu kuvandi taga on suur töö ja eneseületamine: «Raske oli elada Hiinas ilma kohvita, harjumuspärase toidu ja päevakavata. Ärkasime varakult ning üritused kestsid hilisööni. Terve nädala vältel kandsime õhtu- ja kokteilikleite kontsakingadega. Võrreldes tavapärase tööga, jahedas kontoris laua taga, polnud lihtne viibida kogu päeva kontsadega palavuses. Öösiti jalatallad ja varbad valutasid. Arvestades aga positiivset kogemust uutest inimestest ja kohtadest olid need mured imeväikesed.» 

Foto: media@destaterepublic.com

Juhtus ka naljakaid olukordi: «Esimesel õhtul oli kogu minu pagas kadunud - neli kohvrit! Tänu vabatahtlikele, leiti see õnneks teise osaleja toast - selle ajaga jõudsin juba ka vabatahtlikega sõpradeks saada, nad olid toredad inimesed.»

Kõige eredama mulje jättis Missis Estoniale aga astumine punasele vaibale Eesti rahvakostüümis.

«Mina olin koos väikese Hiina tüdrukuga ilusas kleidis. Ma hoidsin tema kätt ning me naeratasime rõõmsalt. See on mälestusväärne!» 

Foto: media@destaterepublic.com

Ilusa mulje jättis finaalipäev tervikuna.

«Mitu tundi valmistasid meid finaaliks ette professionaalsed stilistid, meigikunstnikud ja juuksurid. Vabatahtlikud pressisid aurutriikijatega meie kleite. Abilisi oli rohkem, kui osalejaid. Finaali käigus oli neil tagaruumis palju tööd. Meil oli neli vooru erinevates kostüümides. Aega ümberriietumiseks oli väga vähe. Mäletan, kuidas mina värvisin huuli, samal ajal kui üks abilistest pani mulle kaelakee kaela, teine pani nööbid kinni ja kolmas õmbles lille kleidi külge. Sel hetkel tundsin ennast tõelise printsessina!»

Foto: media@destaterepublic.com

Jevgenia on rõõmus mitte ainult zürii kõrge hinnangu üle: «Missis Universe konkursist osavõtt kinkis mulle unustamatu seikluse ja uusi sõpru, mis on hindamatu. Selline suur sündmus õpetas mulle paindlikkust, vaprust ja rahulikkust. Konkursi finaal oli staadionil. Show'd tuli vaatama mitu tuhat inimest. Miljonid inimesed üle maailma jälgisid finaali televisioooni kaudu. Esinedes laval tundsin ennast alati väga õnnelikuna. Lapsepõlvest saati oli mul hirm esineda publiku ees - nüüd sain sellest hirmust võitu ning olen väga rahul.»

Teisel osalejal Eestist - Julia Smolil, kes esindas Põhja-Euroopat, ei läinud võistlusel nii positiivselt ning seoses suure regiooni esindajale vastuvõetamatu käitumisega lõppes see tema jaoks Missis Universe osaleja staatusest diskvalifitseerimisega pärast finaali koos Missis Estonia 2015 tiitli tühistamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles