Metsakutsu: Eesti räppmuusika on nagu suguvõsa siseselt tehtud beebi

Anu Saagim
, Elu24.ee peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakutsu
Metsakutsu Foto: Promopilt

Tallinnast Pelgulinnast pärit räppar Metsakutsu ehk Rainer Olbri on üks peatselt toimuva tänavakultuurifestivali Baltic Session esinejatest, kes alustas esinemistega juba aastatuhande vahetuse paiku ja on oma nime ilusate tähtedega Eesti hip-hopiajalukku kirjutanud.

Foto: Promopilt

Metsakutsu, mida tähendab Sinu jaoks hip-hop kultuur?

See on midagi, mis defineerib kogu minu elu. Naljakas mõelda, et kuskil Ida-Euroopas on mingi tüüp, keda miski nii kauge on niii suurelt mõjutanud. Hip-hop kultuur on mind kasvatanud, mind õpetanud, kinkinud mulle suure osa võimalustest, tänu millele olen elus täna nii edukas nagu ma olen.

Kuidas on seotud Sinu arvates omavahel tants, räpp, graffiti ning urban fashion, mida JJ-Street Baltic Session’I festival ühendab?

Kõikide nende asjade üks suur ühtne joon on kirg. Kirg millegi vastu, kirg olla milleski kõige parem ja kirg pidevalt areneda. Kirg on see, mida JJ-Street ka üldiselt minu jaoks esindab. Kirg millegi vastu, olenemata takistustest, trendidest, olukorrast.

Mida oled varem kuulnud JJ-Street Baltic Sessionist? Kui oluliseks pead Sa festivali mõju hip-hop kultuuri arengule Eestis?

Minu jaoks on see kõige suurem tantsuga seotud üritus lähiümbruses ja inimesed, kes hoiavad midagi pigem pisikest ja kitsast elus, on meeletult olulised. Olgu selleks hip-hop tants Baltikumis või panda karud Hiinas.

Foto: Promopilt

Mis tekitab Sinus adrenaliini ja põnevust?

Neid asju on liiga palju, et siin kõik üles lugeda. Nimetan kõige viimase ja selleks oli uue loo linti ladumine stuudios. Alati pisike ärevus.

Kuidas iseloomustad enda lifestyle`i? Mis on mõtted, millega oma päevi alustad?

Minu lifestyle on kõik, mis näeb dope välja. Olen sügaval sees sneakerculture’s ja mulle läheb korda kõik see, mis ketsi maailmas toimub. Sellest on saanud paljuski mu elu osa. Olen igapäevaselt graafiline disainer. Kujundan logosid, postreid, suuri kampaaniad. Ägedatest asjadest huvitumine on põhimõtteliselt mu töö kirjelduses. See ongi mu elustiil — do dope shit.

Foto: Promopilt

Sinu lugude tausta iseloomustavad originaalsed ja rütmilised biidid – kust tekib inspiratsioon? Kas kujutad mõnda neist ette ka tantsu-battle’is?

Minu muusika on üldiselt energiline, sest olen ise väga energiline. Räägin palju ja kiirelt, ajan 100 asja korraga jne. See kõik kandub minu loomingusse. Kõige rohkem on seda ilmselt näha minu live`st. Kõik fotograafid on öelnud, et mind on laval väga keeruline pildile saada, sest ma liigun nii palju. Mina kujutan ette kõiki oma singleid tantsu-battle’is. Ka mitte-singleid. Mu enda üks lemmik träkke on «Tallinndžungel». Usun, et vägagi tantsitav. 

Baltic Session püüab igal aastal viia Eestit maailmakaardile ning toob siia välismaa tipud tantsumaastikul. Mida Sina sellest arvad ning kui konkurentsivõimeliseks pead Eesti räppmuusikat laiemal tasandil?

Igasugune välisriikidega suhtlemine ja jõudude ühendamine on väga hea. See on ainus viis areneda ja laieneda ja liikuda. Tiigi vesi jääb seisma ja läheb haisema. Eesti räpp globaalsel tasandil kahjuks konkurentsivõimeline ei ole. Läbilöömise võti on mõista KÕIKE, mis toimub. Eestlased ei taha mõista isegi seda, mis kodumaal toimub. Sellest tingituna ongi meie muusika siin nagu suguvõsa siseselt tehtud beebi. 

Foto: Oliver Moosus

Sel aastal on festivali teema inspireeritud populaarse Tähede Sõja filmide ainestikust. Mida arvad sina sellest teematikast ja kas oled ise ka neid filme vaadanud?

Star Wars on asi, milles olen väga hiline ärkaja ehk siis käisin vaatamas viimast ehk siis kõige uuemat osa. Mul on tuttavaid, kes oleks olnud esilinastuse kutse eest nõus püksid jalast andma. Film oli hea, teema ise on vastuvaieldamatult üks olulisemaid popkultuuri fenomene maailmas. Ma ise aga olen rohkem DC Comicsi ja Marveli mees. 

Mis on olnud siiani Sinu meeldejäävaim esinemine?

Esinemisi on 10+ aasta jooksul olnud palju. Ilmselt pean oma kõige meeldejäävamaks Eesti Muusikaauhinnad galal TV3 otse-eetris üles astumist. Lisaks sellele on kindlasti TOP3 ka Tallinna Lauluväljakul «Kõik Boyz» koosseisus esinemine.

Millise tundega lähed JJ-Street Baltic Sessionile esinema? Mis on su sõnum rahvale, et tulla kohale?

Olen väga tänulik, et mind on sellisele suurele üritusele kutsutud ja tahan kindlasti anda endast parima. Minu sõnum on, et tulge kohale, kes teavad, mis seal toimub ja tulge kohale ka kõik need, kes varem pole käinud. Pole midagi paremat, kui vaadata inimesi, kes teevad seda, mida nad armastavad ja teevad seda hästi.

Baltic Sessioni piletid müügil Piletilevis.

Sel aastal on festivali keskseks teemaks populaarse «Tähtede Sõja» filmide ainestik!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles