Vau! Baltmani uus hitt - langevarjuriidest valmistatud ülikond!

Anu Saagim
, Elu24.ee peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltmani peadisainer Antonio lisas uude sügistalvisse kollektsiooni langevarjuriidest valmistatud ülikonna
Baltmani peadisainer Antonio lisas uude sügistalvisse kollektsiooni langevarjuriidest valmistatud ülikonna Foto: Baltman

 

Eesti moebränd Baltman esitleb sügistalvisel hooajal esimest korda langevarjuriidest valmistatud ülikonda, mis kuulub Baltmani Travel kollektsiooni. Klassikaline tume ülikond on loodud erilisest ripstop-tehnikas kootud villasest kangast, mis muudab ülikonna purunematuks ja kulumiskindlaks.

Foto: Baltman

Baltmani Travel kollektsioon koosneb vedelikke hülgavatest ja kortsumiskindlatest nano-kattega kangastest valmistatud pintsakutest ja pükstest, mis sobivad hästi reisimiseks ja igapäevaseks kandmiseks. Lisaks on Travel kollektsiooni ülikondade rinnataskud X-shield kaitsega, mis vähendab mobiilikiirguse mõju ülikonna kandjale.

«Olgugi, et hästi istuv kvaliteetne ülikond on täielik klassika, on tehnoloogiline revolutsioon mõjutanud oluliselt seda, kuidas ja millisel viisil on tänapäevased ülikonnad loodud. Lisaks moesuundade tõlgendamisele mängib kvaliteetse ülikonna puhul suurt rolli kangavalik, kangatööstuses on aga viimase 10 aasta jooksul aset leidnud peadpööritavad muudatused.  Maailma riikidest panustavad kangastööstuse innovatsiooni kõige enam itaallased, kus lisaks pikaajalistele traditsioonidele on väga palju investeeritud tehnoloogiasse,» ütles langevarjukangast ülikonna disaininud Baltmani peadisainer Aivar Antonio Lätt.

Ka Baltmani langevarjukangast valmistatud ülikonna kangas on valmistatud Itaaliast pärit ja maailmas hinnatud Reda kangameistrite poolt. Kõik Baltmani ülikonnad on aga toodetud Eesti rätsepmeistrite poolt.

Baltmani peadisainer Aivar Antonio Lätti sõnul on ülikond tänu langevarjukanga kudumisel kasutavale tehnoloogiale - ripstop-tehnikale - väga hea vastupidavuse ja kulumiskindlusega. Samuti on kangal head vedelikke hülgavad omadused.               

Baltmani langevarjukangast tehtud ülikond  on hästiistuva klassikalise lõikega 2-nööbilise pintsakuga ülikond, mis sobib ühtviisi hästi nii ärikohtumiseks kui ka pidulikeks puhkudeks.

Jüri Pootsmann kandis Eurovisioonil Baltmani ülikonda
Jüri Pootsmann kandis Eurovisioonil Baltmani ülikonda Foto: Peeter Rästa

Baltmani ülikondi on Eesti, Läti ja Leedu mehed kandnud enam kui 25 aastat.

Selle veerandsaja aasta jooksul on Baltman kujunenud kartmatuse sümboliks. Kartmatu mõttelaad on viimase 25 aasta jooksul olnud iseloomulik ka meie taasiseseisvunud Balti riikide majandusele vundamendi valanud ettevõtjatele kui ka Baltmani tootearendusele, kus täna kasutuses olevad innovatiivsed kangad ei karda ei kortsumist, mobiilikiirgust ega isegi paduvihma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles