Muuseum otsib pulmaloore

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmaloore kogutakse näitusele. Pildil Pärnus toimunud pulma- ja peo ühismess.
Pulmaloore kogutakse näitusele. Pildil Pärnus toimunud pulma- ja peo ühismess. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinnas Kadriorus asuv Eduard Vilde muuseum avab kevadel kultuuriloolise näituse “Looriga või loorita”, millele oodatakse laenuks omaaegseid pulmaloore.

Eduard Vilde muuseumi kuraatori Piret Meose sõnade järgi vaatleb esemepõhine näitus ühest küljest loori rohkeid tähendusvälju ja nende muutumist ajas, ent teisest küljest käsitletakse vabaabielu teemat ehk piltlikult loori puudumist.

“Just kirjanik Eduard Vilde, eesti esimese naisõiguslase vabaabielu elukaaslase Linda Jürmanniga oli sellises vormis revolutsiooniline, modernne ja julgelt normist väljas samm. Tänapäeval on pigem vastupidi,” selgitas Meos.

Seoses näitusega ootab muuseum naistelt näituse tarbeks laenuks omaaegseid pulmaloore, olgu need esivanemate kapist või lausa tänapäevased. Peale selle on muuseum huvitatud pruutpaaride fotodest. Samuti kogutakse vanu ja nõukogudeaegseid toredaid looriga seotud mälestusi ja juhtumeid.

Eduard Vilde muuseum ootab materjali muuseumisse 18. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles