Juhan Viidingu laulud kõlavad taas

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Viidingu laulude plaadi "OSA 2" tutvustuskontserdid toimuvad veebruaris üle Eesti.
Juhan Viidingu laulude plaadi "OSA 2" tutvustuskontserdid toimuvad veebruaris üle Eesti. Foto: Erakogu

Lugu pealkirjaga “Vaikelu” on laulukene Juhan Viidingu laulude plaadilt „OSA 2“, kus esitajateks sama koosseis, kes ka esimesel tõeliselt menukal plaadil „Eluaeg olen tahtnud õue“: Juhani õepoeg Jaagup Kreem, saatmas Tiit Kikas ja Taavi Langi.  Veebruaris toimuvad plaati tutvustavad kontserdid üle Eesti.

Juhan Viidingu laulude esimene plaat on saanud rohkesti sooja ja südamlikku tagasisidet ning esimene tiraaž juba läbi müüdud.

„Minult on tihti küsitud, et miks ometi ei jõudnud plaadile see või too lugu, aga kõik ju ei mahu. Nüüd siis tegime kõigile soovijatele vastu tulles veel ühe plaadi - "OSA 2" -, millelt leiab veel suure hulga onu Juhani esitatud ja ka tema tekstidele valminud laule“, põhjendab teise Viidingu laulude plaadi välja andmist Jaagup Kreem.

Noorte meeste koosluse algatas Jaagup Kreem, kellel oli pikka aega küpsenud plaan oma onu, Juhan Viidingu lauludest üks korralik plaat salvestada. Tee viis kokku esmalt hea sõbra Tiit Kikasega, kellega koos valmisid lugudele seaded.

Tiit Kikase multiinstrumentalisti võimekus ja uusi lahendusi otsiv loomus on viinud selleni, et esimesel plaadil kõlavad tema esituses peale tavapärase viiuli veel ka flööt, parmupill, mandoliin, tuuba, meloodika ning loos „Kui märkan ma alasti naist“ saadab mõtlikku laulu põleva klaveri praksuv ja nukker hääl.

Teise plaadi salvestuseks pühkis Kikas tolmu maha ka ammustelt, aga vahepeal unarusse vajunud pillidelt: kontrabass, kannel, akordion, kellamäng ja veel teistelt põnevaid hääli tegevatelt pillidelt.

Kitarril saadab laule noor ja andekas kitarrist Taavi Langi. Nii plaadil kui kontsertidel kuuleb Jaagup Kreemi luule esitamise ja laulmise viisi sootuks teise üllatava nurga alt, kui seda seni Terminaatori solistilt ollakse harjunud.

Koosseis: Jaagup Kreem – laul, kitarr; Taavi Langi – kitarr, Tiit Kikas – kõik ülejäänud pillid.

Kontserdid toimuvad:
Laupäeval, 12.veebruaril kell 20 Muhus, Liiva põhikooli saalis
Teisipäeval, 15. veebruaril kell 19 Võru kultuurimajas Kannel
Kolmapäeval, 16. veebruaril kell 19 Paide kultuurikeskuses
Neljapäeval, 17. veebruaril kell 19 Tartus Athena konverentsi- ja kultuurikeskuse pööningusaalis
Reedel, 18. veebruaril kell 21.30 Pärnus Endla Teatrikohvikus
Esmaspäeval, 21. veebruaril kell 19 Viljandis teater Ugala väikeses saalis
Kolmapäeval, 23. veebruaril kell 19 Karksi-Nuias Karksi valla kultuurikeskuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles