Video: ideaalse eluga prantslanna osutus alkoholisõltlaseks, kuid kõik ei ole nii, nagu näib

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Instagramis demonstreeris prantslanna Louise Delage, et ta elab õnnelikku ja jõukat elu, kuid ilmnes, et kõik ei ole nii, nagu paistab.

25-aastase naise konto, millel on suurepäraseid fotosid ta reisidest, juhtumistest ja elust, sai kahe kuuga rohkem kui 47 000 jälgijat, kuid mitte keegi ei märganud, et tegemist oli liiga ilusa pildiga, et see saaks tõsi olla.

Selle Instagrami konto taga  on Addict Aide organisatsioon, mis lasi teha võltskonto, et näidata avalikkusele, et millest võib sõltuvusse jääda. Programm kannab pealkirja «Laigi mu sõltuvust»

Reklaamibüroo lõi Addict Aide näpunäidete järgi Louise Delage`i tegelase, pannes ta piltide abil elama jõukat seiklusrikast elu. Mõned teravsilmsed sotsiaalmeedia kasutajad märkasid lõpuks, et igal pildil on naisel alkoholiklaas või pudel käes ja hakati küsima, kas tegemist on alkoholisõltlasega.

«Loodame, et üha enam inimesi märkab Louise´i sõltuvust alkoholist. Esmalt märkas väga vähe inimesi, et tegemist on sõltuvuse käes oleva tegelasega. Enamik nägi ilusat naist, kes elab luksuslikku ja õnnelikku elu,» teatas reklaamibüroo loovjuht Stéphane Xiberras.

Xiberra teatel oli nende eesmärgiks luua tegelane, kes pealtnäha on ideaalne, kuid ta probleemi jälile jõudmiseks tuleb natuke sügavamale vaadata.

Alkohoolikutega tegeleva arsti Aaron White´i sõnul jagab inimene sotsiaalmeedias seda, mis kajastab tavaliselt ta tegelikku elu. Selle tõttu arvasid paljud, et Louise Delage on tegelikult olemas.

«Kui keegi muretseb, kas ta lähedasel võib olla mõni sõltuvus, kaasa arvatud alkoholiprobleem, tuleks küsida ettevaatlikke küsimusi ja jälgida olukorda,» lisas White.

Louise Delage´i Instagrami kontol on nüüd video, milles paljastatakse, et tegemist on sõltuvustele viitava kampaaniaga, kuid see tõi kontole jälgijaid juurde. Neid on nüüd 76 000.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles