Orkaan Matthew näeb satelliitpildil välja nagu irvitav kolju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Matthew satelliitpildil
Orkaan Matthew satelliitpildil Foto: Youtube

Kariibi merel möllanud neljanda kategooria orkaan Matthew on USA idaranniku suunas liikudes nõrgenenud kolmanda kategooria orkaaniks, kuid on ikka veel piisavalt tugev, et inimeslusid nõuda ja purustusi tekitada. 

Satelliitfotol näeb see orkaan välja nagu irvitav kolju, kellel on teravad hambad ja punaselt põlev silm.

Sotsiaalmeedias on kommenteeriti, et kas meteoroloogid tegid võimsast orkaanist meelega «saatana», et sellega näidata loodusjõu võimsust ja hirmutada inimesi, kes ei soovi orkaani teelt eest minna.

Meteoroloogide selgituse kohaselt tehti see pilt meelega tugevates toonides, sest siis on orkaani süda ja selle ümber olev selgemini näha.

Punane «silm» on orkaani keskosa, kus tuul ei ole tugev, küll aga on ümbritseval alal tugev tuul. Orkaani hall ala kujutab endast tormipilvi.

Kolju «hambad» ja irvitus on erinevatel kõrgustel asuvad pilved. Erinevatel kõrgustel olevad pilved on satelliitpiltidel nii hallid kui valged, kuid orkaani keskosa on meelega tehtud värviliseks, et see ülejäänud pildist eristuks.

Kariibi mere piirkonnas on see orkaan nõudnud umbes 340 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles