Dr. Phil: poisid ei tohiks nukkudega mängida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Phil
Dr. Phil Foto: blog.newsok.com

USA kuulus telepsühholoog Dr. Phil tekitas skandaali sellega, et soovitas ühele emale ta viieaastasel pojal mitte lubada nukkudega mängida.

Ema kirjutas Dr. Phili lehekülje nõuanderubriiki, küsides nõu oma poja kohta, kellele meeldivad Barbie nukud, kirjutab news.com.au.

Dr. Phil soovitas, et ema ei tohiks poissi lubada nukkudega mängida, kuna see võib lapses soolise segaduse tekitada.

«Selles vanuses laps peaks mängima ta soole mõeldud mänguasjadega. Talle ei tohiks anda nukke, vaid hoopis poiste mänguasju,» teatas psühholoog.

Dr. Phil kiirustas pärast kriitikat selgitama, et on see üsna tavaline, et väikesed poisid katsetavad ka tüdrukute mänguasjadega mängimist ja isegi tüdrukuriiete kandmist.

Mitmed teised psühholoogid laususid Dr. Phili seisukoha peale, et viieaastase lapse puhul ei saa teha järeldust, et ta oleks homokalduvusega. Selles vanuses lapsed õpivad maailma tundma ja nad teevad igaüks seda omal viisil.

«Mida enam nad saavad ka teise sugupoole mänguasjadega mängida, seda enam õpivad nad maailma erinevaid tahke tundma,» selgitasid asjatundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles