Saa tuttavaks! Noortebänd 2016 andekad finalistid on selgunud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2016 poolfinaal Tartus.
Noortebänd 2016 poolfinaal Tartus. Foto: Toni Läänsalu

Möödunud nädalal Tartus, Viljandis ja Tallinnas toimunud poolfinaalidest valis žürii välja neli edasipääsejat - The Notes, Fuqtual, Lepatriinu ning kõikide poolfinaalide peale EIXD´i. Täna südaööl selgus ka rahvahääletuse võitja ja ühtlasi viies finalist, kelleks on Charlemange. Lisaks valis Viljandi Vibes poolfinalistide seast välja bändi, kes saab auhinnaks videosessiooni - palju õnne, Steps to Synapse. 

Tartu poolfinaalis üles astunud ning fännide lemmikuks osutunud Charlemange on Pärnumaalt pärit koosseis, kelle muusika on segu brit-popist, indie-discost ja rockist. Saa bändiga tuttavaks nende Facebooki lehel. Viljandi Vibes lemmikuks osutunud Steps to Synapse aga indie-pop bänd, kes samuti pärit Pärnust.

Kõigi rahvahääletuses osalenute vahel loositi välja viis võitjat, kes saavad kaks piletit Noortebänd 2016 finaalkontserdile. Loosiõnn naeratas järgmistele hääletajatele: Grete Lainea, Kristi Kukk, Kauro Tafitšuk, Eva Teor ning Elika Raalkikas. Lisaks läksid loosi Converse «Chuck Taylor All Star» ketsid, mille võitjaks osutus Ann-Mari Koppel. Noortebändi meeskond võtab kõigi võitjatega ühendust.

Viit finaali pääsenut ootavad ees väärtuslikud auhinnad. Lisaks esinemiskutsetele on igale osalejale ette nähtud ka kvaliteetne stuudioaeg ühe loo jagu. Koos Noortebändi tiitliga saab võitja võimaluse muusikavideo salvestamiseks, mentorluspaketi, loomepuhukuse jpm. Finaalkontsert-galal valitakse välja ka rahvalemmik, kes vääriliselt autasustatud saab.

Kõigis kolme poolfinaali žüriis osalenud muusik ja loovtegelane Rauno Kutti sõnas, et iga poolfinaal avas tema silmi: «Imestasin positiivselt iga bändi puhul.» Ta lisab, et kõik muusikud on professionaalsed, head lugude kirjutajad ja head pillimehed. «Äge, et bändides kasutatakse mitme vokaali võimekust. Ehk et noortebändid on uskumatult heal tasemel.»

Noortebändist on varasemalt tuule tiibadesse saanud bändid nagu Ziggy Wild, Frankie Animal, Sibyl Vane, Junk Riot, Tenfold Rabbit, Innersound, The Werg, Abandoned Elysium jpt. Osalejad on saanud esinemiskutseid Eesti suurimatele muusikafestivalidele, näiteks Tallinn Music Week, Juu Jääb, Jazzkaar ning Intsikurmu Festival. 16 tegutsemisaasta jooksul on konkursi kontsertidel esinenud üle 300 bändi.

Noortebänd 2016 tiitli omanik selgub 28. oktoobril Tallinnas kinos Sõprus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles