Evelin Ainomäe: bikiinifitnessiga tegelemine pidurdab vananemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiini fitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab MM tiitlist
Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiini fitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) unistab MM tiitlist Foto: Erakogu

Elu24 jälgib alles jaanuaris 2016 tõsiselt fitnessitreeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe (37) teekonda tavalisest kontorirotist bikiinifitnessi staariks, kes unistab täna juba lausa MMi tiitlist. 

Foto: Viktor Burkivski

Oma eelnevates blogivideotes on Evelin tõestanud, et vahet pole, oled 20 või 60, sa võid saada end vormi ka vähem kui aastaga.

Vaata täpsemalt SIIT!

Ja et ka ilma rinnaimplantaatideta on karmis konkurentsis võimalik võistlus kinni panna.

Vaata täpsemalt SIIT!

Foto: Erakogu

Kuid sugugi mitte vähem olulised pole ka juuksed, meik ja bikiinid, mida laval kannad.

Evelin: Bikiinifitnessis võisteldes on välimus ülioluline, sest laval on oma sportlike võimete poolest võrdseid naisi ja nagu kulturist Ott Kiivikas ka meie varasemates videotes juba mainis, siis on see ala siiski üsnagi subjektiivne. Hinnatakse ikkagi tervikut. Pealaest jalatallani. Sa pead olema lihtsalt super!

Ühesõnaga, selles võistluses on oluline, et lisaks treeningule ja dieedile on sul väga ilusasti hooldatud juuksed ja nahk, ilus meik, maniküür, pediküür ning loomulikult bikiinid. Ja eks iga lisanüanss võimaldab saada sul ka lisatähelepanu.

Ehk mida ilusamad bikiinid, seda rohkem hakkad kohtunikele silma. Head bikiinid toetavad su rinda paremini, hea lõige teeb su keha visuaalselt kaunimaks ja loomulikult pole antud juhul tegu tavaliste rannabikiinidega.

Ma mäletan hästi, kui käisin alles oma esimesel ettevalmistusel end ühele suurele professionaalile ette näitamas ja mul olid kaasas enda arust väga maitsekad ja kvaliteetsed rannarõivad, siis öeldi nende kohta, et need on vanaema bikiinid.

Foto: Erakogu

Evelin: Aga siin ongi point, sest bikiinifitnessi bikiinide lõige pole sugugi juhuslik. Näiteks aitab pükste kuju meie jalga rohkem visuaalselt esile tuua ja pikemaks teha. Sama lugu on ka rinnahoidjatega. Peame saama rohkem näidata oma selga ja õlga. Seega on tegu väga spetsriietusega, millega lavale läheme.

Ja kogu see bling-bling käib ka kogu selle asja juurde, võib-olla mitte just briljandid, aga heal juhul Swarowskid, mis kõik kokku muudavad võistlusbikiinid ka väga-väga hinnaliseks. 

Foto: Erakogu

Evelin: Need sinised bikiinid olid minu esimesed võistlusbikiinid kevadel. Enda arvates püüdsin leida võimalikult ökonoomse lahenduse. Kõigepealt sai ostetud bikiinid ja sinna juurde ohtralt Swarowski kristalle, mis said siis sinna peale liimitud. Ma ei teinud küll seda ise. Egle Eller-Nabi valmistas need bikiinid mulle. Hind võis olla kusagil 250 euro ringis. Aga tegelikult makstakse võistlusbikiinide eest ka tuhat eurot.

Palju neid bikiine peaks siis ühel suurvõistlusel igaks juhuks kaasas olema?

Evelin: Üldiselt võistluse jooksul bikiine ei vahetata. Sellega, millega lavale lähed, oled kuni finaalini välja. Aga võib-olla peaks igaks juhuks ka varubikiinid kaasa võtma. Iial ei tea, mis juhtuda võib.

Milliseid salanippe sa bikiinide juures kasutad, et suurepärane välja näha? Nagu juba varasemates videotes sai räägitud, siis sina rinnasuurendusoperatsioonil käinud ei ole , aga kaalust alla võttes kaotab rasvkudet esmalt just rind. Mis sel juhul teha?

Evelin: Väikeste abivahenditega saab alati kõik proportsioonid balanssi. Praegu tegelengi sellega, kuidas seal MMil oma naturaalsusest olenemata ikkagi õigeid proportsioone säilitada. Midagi pole teha, rinna rasvkude treenides väheneb ja ma ei kujuta ausalt öeldes ettegi, milline näeb ta mul välja detsembri keskpaigaks. 

Siis tuleb kasutada erinevaid abivahendeid. Näiteks padjakesi, mida saab bikiinide rinnakorvide sisse paigaldada, et anda juurde volüümi. Varsti saangi kätte oma uued võistlusbikiinid, mida saan hakata siis disainima vastavalt oma kehale. Eks me edaspidi näe, kui libedalt sellega läheb.

Kas abivahendid keha kaunimaks kujundamisel on suurvõistlustel lubatud? 

Evelin: Teatud piirangud on. Püksikud ei tohi olla liiga napid. Pooside osas on ka omad reeglid. Aga push-up-rinnahoidjad on lubatud. Kinga kontsa kõrgus tohib olla 12 cm ja tald vaid sentimeeter. Platvormkingad kõne alla seega ei tule. 

Kui palju kulub Evelinil võistlusteks ettevalmistumiseks raha?

Kas ta kahetseb midagi?

Kas võistlusteks valmistumine on üks suur piin ja nälgimine?

Kas taoline sport on üldse tervislik?

Suurimaks uudiseks seekordses intervjuus oli aga üllatav fakt, et Evelini bioloogiline vananemine on tänu tõhusale trennitegemisele peatunud.

Kuidas see võimalik on, seda vaata juba meeleolukast videost MMiks valmistuva Evelin Ainomäega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles