Vaata siit! Esimesed neli Noortebänd 2016 finalisti on selgunud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2016 Tallinna poolfinaal Sinilinnus, Lepatriinu
Noortebänd 2016 Tallinna poolfinaal Sinilinnus, Lepatriinu Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval, reedel ja laupäeval toimunud poolfinaalide järel selgitas žürii välja esimesed kolm Noortebändi finalisti, kes astuvad üles finaalkontsert-galal 28. oktoobril Tallinnas. Täna teatas ekspertidest koosnev žürii ka neljanda edasipääseja. 

Žüriiliige, muusik ja loovtegelane Rauno Kutti sõnas, et edasipääsejaid oli väga raske valida. “Kõik artistid toimivad oma stiilidega erinevates set-upides mega hästi ja väga keeruline on öelda, et näed, sina oled kõigist parem,” kiitis Kutti kõiki kolmel õhtul üles astunud noori muusikuid. Aga valida žüriil tuli. 

Tartu poolfinaali võitis Rapla kandist pärit kolmeliikmeline indie-folk ansambel The Notes. Bändiliikmete sõnul teevad neid eriliseks kolmehäälsed harmooniad, nende endi vaheline sünergia ja ausus nii lugudes kui suhtumises. Saa nendega lähemalt tuttavaks Facebookis ja kuula Soundcloudis. 

The Notes
The Notes Foto: Kristi Heil Photography

Viljandist valis žürii edasipääsejaks kohaliku power-duo Fuqtual. Koosseis mängib põhiliselt metal ja rokkmuusikat, kuid end kindlate stiilidega piiritleda neile ei meeldi - teevad seda, mis meeldib! Bändi sõnul on nad erilised just seetõttu, et laval kasutatakse vaid basskitarri, vokaale ja trumme. Kuula lähemalt Facebookist ja Soundcloudist. 

Fuqtual
Fuqtual Foto: Kristi Heil Photography

Tallinna poolfinaalist teenis edasipääsu noor ja andekas pealinnast pärit laulja ja laulikirjutaja Lepatriinu. “Kui terve perekond on muusikaga seotud, on raske sellest mööda vaadata,” põhjendab Triinu Paomets oma armastust muusika vastu. Saa tuttavaks kolmanda finalistiga Facebookis ja Soundcloudis. 

Noortebänd 2016 Tallinna poolfinaal Sinilinnus, Lepatriinu
Noortebänd 2016 Tallinna poolfinaal Sinilinnus, Lepatriinu Foto: Mihkel Maripuu

Neljas edasipääseja valiti välja kõikide poolfinaalides osalenud bändide seast ning selleks on EIXD - muusikaprojekt, mida veab 16-aastane Eik Erik Sikk. EIXD on räppmuusikast, spoken word'ist ning puhtast emakeelsest luulest kokku segatud alternatiivne ning võnkuv tervik, kelle salvestatud lugusid on võimalik kuulata ​Soundcloudist ja Facebookist.

EIXD
EIXD Foto: Kristi Heil Photography

“Iga linn üllatas oma esinejatega meeletult ja pärast üritust kripeldasid mitmed nimed. Kurb oli mitte-võitjatele pahameelt tekitada,” hindab Rauno Kutti poolfinaalide tugevat taset. Kutti soovib lisaks võitjatele esile tuua Nebula Flowersi, kes üllatas teda meeletult. Samuti jäi tema sõnul väga positiivselt meelde veel Steps to Synapse ja EIXD, kes valiti ka neljandaks finalistiks. “Kõiki esinejaid tahaks tulevikus erinevatelt üritustel täie kava pikkusega nautida,” sõnab Kutti ning lisab, et alles siis tuleb välja bändide tõeline võimekus, sest kolme looga enda poolfinaalis  tõestmamine nõuab hoopis teistsugust läbimõtlemist.

Kõigis kolmes poolfinaalis oli žüriis Erik Morna, Rauno Kutti ja Andrus Raudsalu, nei​d toetas otsuse tegemisel Tartus Paul Neitsov ja Liana Kolodinskaja, Viljandis Heigo Teder ja Ruslan Trochynskyi ning Tallinnas Erko Laurimaa ja Margus Kamlat.lisaks

​Viies finalist selgub juba homme südaööl ELU24 rahvahääletuse tulemusena. Anna oma hääl ning aita oma lemmik edasi! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles