Hoidke piip ja prillid! Kristiina Ojuland võib saada Eesti presidendiks? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igihaljas blond pea käib poliitik Kristiina Ojulandiga kokku kui Hermese käekott!
Igihaljas blond pea käib poliitik Kristiina Ojulandiga kokku kui Hermese käekott! Foto: Viktor Burkivski

Kristiina Ojuland teatas, et kandideerib Eesti Vabariigi presidendiks ning saatis riigikogule ka avalduse. Edastame Elu24 lugejatele muutmatul kujul avalduse. 

Avaldus Riigikogule

Meil on parem lahendus.

Kristiina Ojuland kandideerib Eesti Vabariigi presidendiks

Lugupeetud Riigikogu liikmed,

kuna 29.08 Riigikogus ja 24.09 valijameeste kogus kukkusid läbi Eesti Vabariigi 5. presidendi valimised, oleme jõudnud erakorraliste riigipea valimisteni, mille läbiviimise kohta puudub täpsem regulatsioon.

Käimasolevad presidendivalimised on demonstreerinud egoismi meistriklassi ja riigimehelikkuse puudumist. Täna oleme tunnistajateks poliitilistele manipulatsioonidele riigipea valimistel. See olukord on vastuvõetamatu ja riigile ohtlik. Kiirustamine erakorraliste valimiste eel kandidaatide otsimisel on päädinud sellega, kus riigipea kohale pakutakse välja kandidaat, kes ei vasta eelnevalt seatud kriteeriumitele ja ootustele. Tegemist on avalikkusele tundmatu isikuga, kes on aastaid Eesti igapäevasest elust eemal olnud ning pidanud mittepoliitilist ja diplomaatiast kaugel olevat ametit Luksemburgis.

Riigikogu liikmed on surutud suluseisu ja pandud tahtmatult vastutama, kus sisuliselt on tagatoas kokku lepitud uue presidendi isik ja nendel valikuvõimalus puudub.

Meil on parem lahendus.

Teeme ettepaneku esitada presidendi kandidaadiks riigiteaduste teadusmagistri, juristi ja pikaajalise diplomaatilise kogemusega endise välisministri Kristiina Ojuland. Endise välisministrina ja üle 20 aasta tegutsenud tegevpoliitikuna  suudab ta kanda riigipea ametit nii sise-, välis- kui ka julgeolekupoliitiliselt.

Kristiina Ojuland on kinnitanud oma nõusolekut sellele vastutusrikkale kohale kandideerimiseks.

Ootame Riigkogu liikmete ja fraktsioonide kiiret tagasisidet ning oleme avatud kõikidele läbirääkimistele nii Riigikogu liikmetega kui Riigikogu fraktsioonidega.

Hea lugeja, kas Sina pooldaksid Ojulandi?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles