Pärnu kultuuriklubi Tempel kutsub zebrade saarele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti
Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti Foto: Erlend Štaub

Reedel, 30. Septembril astub Pärnus klubis Tempel üles dream-popgrupp Zebra Island.

Zebra Island on oma värviderohke ja kirka vokaali, unenäoliste meloodiate ja mitmetasandiliste sündi-introdega justkui lonks värskelt valmistatud limonaadi, millest ei saa lihtsalt küllalt.

Nende omanäolise stiili loob dreampopi ja shoe-gaze'i sulatamine 80ndate tantsumuusika esteetika ning lauljanna Helina Risti hüpnootilise femme fatale veetlusega. Nii viivad nad kuulaja maailma, mis on omane vaid Zebra Islandile.

Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti
Eesti Laul 2016 poolfinaali salvestamine, Zebra Island, Helina Risti Foto: Erlend Štaub

Zebra Island on üles astunud kohalikel ja rahvusvahelistel muusikafestivalidel nagu Tallinn Music Week, Kultuuritolm, Intsikurmu, Tartu Indiefest, Loftas Fest, Positivus Festival ja Summer Sound Festival ning jaganud teistehulgas lava ka Zola Jesus ja Kate Boy'ga.

I Love You Records'i alt üllitatud esimene kauamängiv «Saturnine» valiti kriitikute ja blogijate poolt Balti parimaks electro-pop'i albumiks. 2015.aastal lisas BBC Radio 3 nende värskemad singlid «Lights and Shadows» ja «Jewels» oma playlist. Laiemale publiku on bänd tuttav ka Eesti Laul 2016 poolfinaalist, kus nad astusid võistlustulle looga «How Many Times».

Plaatidel keerutavad õhtu hommikusse DJ Heikki Vaht ja filmimees Rain Tolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles