Ilu ja Tervis/Anu Saagim: suitsetamine pole minu teema, kuid šampanjast ma ei loobu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim
Anu Saagim Foto: Harry Tiits

Naiteleht uuris Elu24 peatoimetajalt Anu Saagimilt, mis on tema kaunite juuste saladus. 

Anu usub, et ideaalse juuksekrooni saladus on küllaltki loogiline ja lihtne - kõik algab siiski toitumisest ja elustiilist. 

«Minu toidulaua püsikunded on avolaado, spinatm mandlid ja kookospiim. Ma ei vaata rämpstoidu ja Coca-Fanta-Sprite poolegi. Ka suitsetamine pole minu teema. Ainus patt, millest ma ei suuda loobuda on šampanja ja vein. Samuti spordin vabas õhus ja pikk magus uni on minu proriteet number üks.»

Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas - Anu Saagim / Foto:
Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas - Anu Saagim / Foto: Foto: Erlend Štaub

Loomulikult unistavad kõik naised kaunitest siidistest juustest nagu näiteks Anul, kes pole kade teiega oma juuksesaladusi jagama:

1. Vana tõde, et kõik algab toitumisest ja elustiilist, pole vaja ilmselt üle korrata. Aga siiski, minu toidulaua püsikunded on avokaado, spinat, mandlid ja kookospiim. Ma ei vaata rämpstoidu ja coca-fanta-sprite poolegi. Ka suitsetamine pole minu teema. Ainuke patt on šampanja ja vein, millest ma ei suuda loobuda. Sporti teen pigem vabas õhus, kui higises jõusaalis ja magus pikk uni on minu prioriteet number üks. 

2. Enne juuste värvimisprotseduuri jätan ööseks juustesse oma lemmikpalsami. Miks? Aga seks, et see kaitseb neid juuksurisalongides kasutusel olevate juuksevärvide võimaliku kahjuliku toime eest. Ka väga hea salongi tooted võivad olla liialt tugevatoimelised. 

3. Imetleda võib, aga mitte katsuda! Ma ei näpi, silu ega harja oma juukseid kümneid kordi päevas. Kammin juuksed hommikul korralikult läbi hobusejõhvidest harjaga, panen krunni ning tegutsen terve päeva, soengu pärast muretsemata. Õhtul välja minnes harjan loomulikult neid uuesti või teen kerged lokid/lained juuksesõbralike lokitangidega. Ma ei unusta kuumakaitset!

4) Niisutus, niisutus, niisutus! Ma ei lase kunagi oma juustel kuivaks heinapalliks muutuda. Sestap ei sobi mulle ka klassikaline soome saun, ikka juukseid ja nahka hellitav eeterlike õlidega aromaatne aurusaun.

5) Iga juustepesu lõpetan jääkülma šokiloputusega – see annab toonust nii peanahale, rääkimata surakast tervele kehale. Reibas algus tegusale päevale on garanteeritud. 

6) Minu lemmik, läikekokteil! Viimasesse loputusvette lisan tiba õunaäädikat või pigistan paar tilka sidrunist. Puhas maagia! 

7) Talvel, kui juuksed tänu keskküttele ja mütsikandmisele pisut rasusemaks muutuvad, võtan appi savimaski. Segan veega kokku peotäie tavalist rohelist savi – ühesõnaga teen muda, mille hõõrun juustesse ja hoian peas umbes 15 minutit. Loputan korralikult ja imet, mille toime kestab nädalaid, näeb silmapilkselt!

8) Kõige lollim viga, mida pikkade juuste puhul tehakse on see, et peale pesu hoitakse pikalt peas froteerätikut või hõõrutakse juuksed julmalt kuivaks. Tegelikult tuleks juukseid õrnalt rätikuga tupsutada ja lihtsalt loomulikul teel kuivada lasta.  

9) Fööni kasutan juuste kuivatamiseks aruharva. Kui kasutan, siis jahedal režiimil koos difuusoriga, mis käsitleb juukseid hellalt.

10) Ma ei laena oma kammi ega harja isegi parimale sõbrannale. Minu jaoks oleks see sama, kui hambaharja jagamine kamraadidega.  

11) Käin regulaarselt peanaha ja õlavöötme massaažis. See parandab vereringet, aktiviseerib juuksekasvu ja pärsib juustejuurte rasvumist ning seega ka kõõma teket.

12) Juuksepikendused – olen korra sõbranna mahitusel proovinud. Never again! Juuste surm!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles