Füüsik S. Hawking hoiatab: Kaljulaid on tulnukas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Peeter Langovits

Füüsiku ja ilmaruumi teoreetiku S. Hawkingi arvates peaksid eestlased olema ettevaatlikud, et nad liiga agaralt ei otsiks meie päikesesüsteemist ega selle väliselt mõistusega elu, kuna tegemist võib olla meie eksistentsi ohustada võivate eluvormidega.

Foto: Avanejad.ee

Avanejate toimetusse oma talvepesa teinud Hawking räägib nii põnevalt, et kogu viljakas meeskond pole nädalaid maganud. Kui saabusid avaldused äkkpresidendi rindelt, palus mees tuled põlema panna ning andis meeldejääva pressikonverentsi.

«Alustame konstandist ehk teadmisest, et äkk-kandidaat Kaljulaid on tulnukas,» teatab Hawking surmvaikseks jäänud ruumis. «Kusjuures, sellised äkktulnukad ei tule siia kusagilt valgusaastate kauguselt vaid nii-öelda seina tagant ehk teisest dimensioonist.»

Kui meie püstolreporter vaielda julgeb, tuleb füüsik välja kolme šokeerivalt terava küsimusega:

«Kas mäletate Kaljulaidu rohkem kui kaks päeva? Ei! Kas samas tundub, nagu oleks ta koguaeg (aga teises dimensioonis) olemas olnud? Jah! Ja viimasena... kas on tunne, et Kaljulaidu nähes tekib energiapuudus või jõuetus? Jah!»

Teadlase sõnul peitub jõuetuse põhjus selles, et Kaljulaiu tulnukaliigiks on... mõistusega must auk!!!

«Kadriorgu pääsedes hüppaks ta plärtsti tiiki ja tõmbaks selle koos partide-luikedega tilgatuks! Vee energiast saaks ta jõudu, et enda sisse imeda kogu mateeria koos meie Päikesesüsteemiga. Linnu tee galaktikasse jääks meist vaid kole punkt.»

Mida teha, et ilmalõpp ei saabuks?

«Presidendivalimisi tuleks venitada kuni Kadrioru tiik jääga kaetud saab. Nii kolib pettunud auk mõne teise planeedi kallale,» pakub Hawking lihtsa valemi. Tema sõnul võiks presidendiks saada mõni kodumaine, ammu tuttav ja mugav inimloom.

«Võtke oma riiklikud tähtpäevad ja leidke samal päeval sündinud inimesi. Energia jäävuse seadus ütleb, et nii hoiate kena kopika kokku!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles