Teresa Mängel: väelaulud on kõige parem, meeldivam ja lihtsam viis tõsta oma heaolutunnet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. oktoobril esineb Nordea Kontserdimajas oma Euroopa-turnee raames maailmakuulus mantramuusik Snatam Kaur, kes esitab vanu ja võimsaid sikhi mantraid. Möödunud reedel tegi ta Facebooki vahendusel videopöördumise Eesti rahva poole ja sellest räägib täpsemalt üks Taevas ja Maa keskuse võõrustajatest Teresa Mängel.

Teresa, räägime mantratest ja Snatam Kauri reedesest videopöördumisest.

See üritus oli selleks, et tervitada Eesti rahvast ja neid inimesi, kes tulevad väelaule kuulama. Minu jaoks on Snatam Kaur kui mitte iidol, mida oleks liiga klišeelik öelda, siis vaimne ärataja, sest see äratus algas tema lauluga «Ong Namo». Seda kuulasin vist miljon korda, enamik tema lauludest on mul peas. Minu jaoks on see suur sündmus, et ma saan teda ekraanil ja oma majas näha. Mantrate ja väelaulude kohalt tahan öelda, et see on kõige parem, meeldivam ja lihtsam viis tõsta oma heaolutunnet, keha tervist, vibratsioonitaset, mis annab tervise, saada südamerahu, sest need laulud on tõsise väega ja Snatam on väega inimene, nii et see on kaks ühes. Kellel vähegi võimalik, minge teda kuulama.

Mis on väelaul? Mis on see eripära, mis eristab teda tavalisest laulust?

Väelaulu omapära on see, et lauldakse loitsusid ja mantraid, mis on iidsed. Neisse on võib-olla tuhandete aastate jooksul lauldud sisse armastust, puhast energiat, valgust ja rahulolutunnet. See kandub üle. Enamus laule on sanskritikeelsed, sest see on püha keel. Selles keeles ei räägita tavalist juttu, selles tuuakse välja armastuse sõnumeid ja valguse helisid.

Antud kontsert on põhimõtteliselt esimene selline Eestis, suur saal on välja müüdud — kas need inimesed otsivad alateadlikult midagi?

Arvan küll. Kui inimene korra kuuleb tema laule, siis on võimatu mitte kontserdile minna. 

Piletid hinnaga 28-45 eurot on Snatam Kauri 16. oktoobril Tallinna Nordea Kontserdimajas toimuvale kontserdile müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles