Eestit külastab Venemaa tuntuim ja enim tunnustatud teadlane ja selgeltnägija Natalja A. Onufrieva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13. – 16. oktoobril külastab Eestit Venemaa tuntuim ja enim tunnustatud legendaarne selgeltnägija ja teadlane «Venemaa hõbedane haldjas» Natalja A. Onufrieva.

Neljal päeval on kavas mitmed seminarid ja töötoad: eneseabi seminar sellest, kuidas iseendaga toime tulla rasketes ja kriitilistes situatsioonides, iseseisva tuleviku modelleerimine ja kuidas ületada meediasündmuste mõjuvõim inimeste üle. Räägitakse kailashi mäe energiatest, vaimsetest pühakutest, iidsetest õnne energiatest, sellest, mis on needused, kaalu langetamisest ja paljust muust. Seminarid on vene keeles, eestikeelse tõlkega.

Kõiki Natalja A. Onufrieva riiklikke ja rahvusvahelisi auhindu ning saavutusi ei jõuagi üles lugeda, kuid siin mõned tähtsamad:

• Rahvusvahelise meditsiiniabi preemia «Elukutse – Elu»;

• Sihtasutus «Tervise Assamble», mida toetab Maailma Terviseorganisatsioon ja Vene esinduse Nobeli komitee, valis Natalja Onufrieva esindama Venemaad Rahvusvahelise «Mercy» Akadeemia tseremoonial, kus talle omistati «Mercy» akadeemiku tiitel;

• Rahvusvaheline preemia silmapaistva ja ainulaadse panuse eest meditsiini valdkonda; 

• Natalja Onufrieva on «Star of Hope» Ordeni kavaler.

Hõbedane Haldjas on Venemaa teeneline selgeltnägija ja energeetiline tervendaja. Prioriteetsed tööd, millega Natalja tegeleb, on inimese üleloomulike võimete uuringud ja uute tervendamismeetodite välja töötamine. Ta on avaldanud selgeltnägemise ning selle õppimise võimaluste kohta raamatuid ja samuti ilmub Akadeemial oma perioodiline ajakiri. Nataljal on ka oma tervisekeskus Moskva kesklinnas, kus inimesi abistavad legendaarseks saanud tervendajad.

Natalja A. Onufrieva räägib, et tema saatust on mõjutanud sündimine arstide perre, kusjuures tema võimed ilmnesid juba 3-aastasena, kui ta käis arstist vanaisaga tema töö juures kaasas ja oskas haigete kohta ühtteist öelda. Kogu suguvõsa tundis tema üle uhkust, vanaisa soovitas tal õppida inimese anatoomiat. Ainult vanaemale ei meeldinud lapselapse selline võime. Vanaema pidas seda inimesele kohatuks, pühadust riivavaks. Natalja õppis algul meditsiiniinstituudis, hiljem Moskva Ülikoolis psühholoogiat. Ta pühendus perestroika järgsel perioodil esoteerikale, kui see enam tabu polnud.

Oma nimetuse Hõbedane Haldjas on Natalja A. Onufrieva saanud legendaarselt pimedalt Bulgaaria selgeltnägijalt Vangalt, kellega nad pole kunagi kohtunud. «Oleme kohtunud, aga mitte siin maailmas,» ütleb ta. Küll aga oli Vanga üheks heaks sõbraks Selgeltnägemise ja Tervendamise Akadeemia juhataja Arkadi Gaidukile, kellele naine ühel kohtumisel ütles: teil on seal üks hõbedane haldjas, peaksid temaga kohtuma ja koos töötama. Arkadi ja Natalja kohtusidki Moskvas ja nad on praegugi suured sõbrad.

Natalja A. Onufrieva on süvausklik, tal on hea kontakt mitte ainult õigeusu, vaid ka islamiga, preestrid ja imaamid usaldavad teda ning ta on mõlemalt religioonilt tunnustused ja pühitsuse saanud. Usuringkonnad teavad, et naine on vaimne inimene, tõsiusklik, siiras. Ta peab oma kohustuseks inimesi aidata. Ka Venemaa metropoliit on Nataljat jälginud ja temas negatiivsust leidmata, on talle õnnistuse andnud. «Me oleme kogunud raha pühakodadele ja lastekodudele ning praegu on meil seminarid, mille tulu läheb väga raskelt haigete laste peredele, kel pole raviks raha,» räägib naine heategevusest.

Natalja ütleb, et selgeltnägemine on ala, kus saab ennast avardada. Perestroika järel oli võimalik esoteerikaga isegi Moskva Ülikoolis tegelda ja tema väitekirja teemaks olidki inimeste selgeltnägemise võimed, kusjuures neid tõestati lausa teaduslike eksperimentide kaudu. Moskva Rahvusvahelise Selgeltnägemise ja Energiateraapia Akadeemias, mille president, kliiniline psühholoog ja psühholoogiadoktor Natalja A. Onufrieva on, saab selgeltnägemise arendamist õppida. Akadeemiale antud riiklikud auhinnad näitavad, et asi on tõene.

Perestroika saabudes ja selle järel tulid Venemaal ka populaarsed telesaated «Kolmas silm» ja «Selgeltnägijate tuleproov». Viimases neist on ka Natalja ülesandeid andnud. Tema poole pöörduvad ka õiguskaitsjad, kui on vaja leida kadunud inimesi või kurjategijaid ning tulemusi on igasuguseid. Selgeltnägija ütleb, et antava infoga võib teha nii head kui halba – on olnud juhuseid, kus kadunud inimene on ennast peitnud vägivaldse pereliikme eest.

Natalja aitab inimesi siiski peamiselt terviseprobleemide puhul. «Tavameditsiin aitab palju, kuid kui meedik ei suuda näha haiguse põhjust või pole tal võimalik aidata, tulevad inimesed minu juurde,» selgitab ta. Tullakse nii tühiste asjade kui ka surmahaigustega, tema võtab vastu kõiki. Nii tuli kord üks naine tühise küsimusega, aga jutuajamise käigus tulid välja tema õudseimad saladused, mis olid seotud lapse surmaga ja lammutasid juba tema psüühikat. Ta on päästnud abielusid ja hoidnud ära tarbetut operatsioonile minekut. Mõnikord algab psühholoogi töö hommikul kell 8 ja venib üle südaöö. Reklaami ta endale ei tee, sest teda leitakse niigi.

Natalja A. Onufrieva ütleb, et talle meeldivad nii Eesti kui ka pealinn Tallinn, sest siin voolavad energiad vaikselt ning valitseb rahulikkus. Tema poole pöörduvate inimeste hädad on samad, mis Venemaal – on nii kehaliselt kui hingeliselt haigeid, on inimesed, kes muretsevad laste või maailmas toimuva pärast ja on need, kes tulevad, sest huvituvad vaimsusest. Palju esitatakse küsimusi ja Natalja tahab, et inimesed mõtleksid kaasa, sest sageli nad seda ei tee. «Ma ei taha, et oleks monoloog, vaid dialoog,» ütleb ta.

Eriti oluliseks peab naine sõltumatust esoteerikast, et inimesed mitte ainult ei kuulaks neile räägitut ja tegutseks selle järgi, vaid mõtleks kaasa, et selle tulemusel ei tekiks lammutamist, vaid loomine. Tema ise mitte ainult ei kirjelda probleeme, vaid pakub välja ka seda, kuidas neid lahendada. Natalja peab oluliseks traditsioone, rituaale, muinasjuttude tarkust ja ennekõike Piibli sõnumeid. Tema sõnul on üks ilusaimatest traditsioonidest jaapanlaste juurest teada, kuid tegelikult indoaaria kultuuriruumist pärit kevadine kirsside õitsemise nautimine, mis andvat energiat terveks aastaks järgmise õitsemiseni. Just kirss olevat see puu, mille Jumal andis ühe püha mehe palvel inimestele pärast seda, kui Aadam ja Eeva olid keelatud puult vilju võtnud – varem tohtisid nad võtta vaid igihaljaste puude vilju, kirsipuu puhul polnud vaja enam keelu vastu eksimist karta. Et aga süüa täie õigusega hea ja halva tundmise puult vilju, on vaja igal aastal teha läbi kindel rituaal.

Natalja Onufrieva tuleb Eestise juba kolmandat korda. Kõik siin esitatud seminarid on olnud väga huvipakkuvad ja maailmapilti laiendavad. Taevas ja Maa keskusel on Moskva Rahvusvahelise Akadeemia ainuesindusõigused ja ka pühitsetud õppejõud, kes edastab akadeemia õppematerjali eesti keeles. Varsti ilmub eesti keeles ka raamat Natalja Onufrieva selgeltnägemise õpetuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles