Ameeriklanna sünnitas «sumomaadleja»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklanna sünnitas «sumomaadleja»
Ameeriklanna sünnitas «sumomaadleja» Foto: bostonherald.com

USAs Massachusettsis Methuenis tõi naine rekordilise kaaluga lapse ilmale.

21-aastase Amanda Byroni esimene laps, poeg Jonathan kaalus sündides 5,8 kilogrammi ja oli 55 sentimeetrit pikk, edastab Splash News.

«Kui arstid ütlesid, kui palju mu laps kaalub, ei saanud ma alguses aru. Kui nad mu last pildistama hakkasid, siis alles mõistsin,» meenutas ema.

Lapse ilmale aidanud arsti sõnul oli see tema senise karjääri jooksul esimene kord, mil nii suur laps loomulikul teel sündis. Ka oli sünnitus lapse suurusest hoolimata üsna kergelt kulgenud.

Selle arsti poolt ilmale aidatud eelmine laps kaalus ligi viis kilogrammi ja see laps sündis keisrilõike abil.

Byroni kinnitusel kestis sünnitus neli tundi ja kümme minutit ning mingit tapvat valu ta ei tundnud.

Naine lisas, et ultraheli näitas suurt last ning selle tõttu oli tema ja ta mees Eric Rozzi selleks valmis.

«Arvasime, et umbes neljakilogrammine laps. Keskmiselt kaaluvad vastsündinud üle kolme kilogrammi. Arstide sõnul ei ole neil aimu, miks mu poeg nii suur on. Toitusin raseduse ajal tervislikult. Samuti ei ole minu ega mu mehe perekonnas eriti pikakasvulisi ega suuri inimesi,» lisas ameeriklanna.

Väike Jonathan Patrick Rozzi sai perekonnalt juba hüüdnimeks Sumomaadleja.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel on maailma suurima sünnikaaluga Itaalia poiss, kes 1995. aastal sündides kaalus 10,2 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles