Taani marurahvuslane jagas «põgenikespreid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rahvuskonservatiivse Taani Rahvapartei juht jagas Haderslevi tänavatel aerosooli, mis kannab nime «Põgenikesprei: legaalne ja efektiivne».

Nimetatud partei on massilise sisserännu vastu ja soovib, et kõik Taanis olevad põgenikud välja saadetakse, edastab The Local.

Parteijuhi Daniel Carlseni arvates on see aerosool legaalne asendus pipragaasile, mis Taanis on keelatud.

Tema teatel on Hardeslev ideaalseks «põgenikesprei» jagamise kohaks, kuna seal on tulnud enim ette juhtumeid, milles asüülitaotlejad ahistasid kohalikke naisi.

«Ma ei pea seda provokatiivseks, sest ühiskonnas on põgenikeprobleem aktuaalne ning paljud taanlased tunnevad end sisserännanute tõttu ebakindlalt. Taanis on väga palju põgenikke ja seadused ei luba taanlastel end kaitsta,» teatas parteijuht.

«Põgenikesprei» tekitas taanlastes vastakaid arvamusi. Osade arvates on see põgenikke kui ka taanlasi solvav, teised aga peavad seda õigustatuks.

Silkeborgis elava Charlotte Bechi arvates on see põgenike vastu mõeldud aerosool inimõigusi rikkuv.

«Sellega jätame mulje, et need paljukannatanud inimesed on Taanis soovimatud või et nad ei suuda meie kultuuri sulanduda. Häbimärgistame nad juba ette,» selgitas taanlanna.

On ka neid, kes kiitsid põgenikevastase sprei heaks.

«Suurepärane, sest see haakub minu suhtumise ja arusaamadega. Peame end põgenike vastu kaitsma,» lausus Diana Nielsen.

Carlsen pani Twitterisse spreijagamisest tehtud video, mille kohaselt 137 inimest oli sellest kaitseaerosoolist huvitatud. Partei kavatseb lähinädalatel «põgenikespreid» veel jagada.

Videot vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles