Täna «Radaris»: Mirtel Pohla ja Vallo Toomla emotsionaalne reis San Sebastiani filmifestivalile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Radar», Mirtel Pohla
«Radar», Mirtel Pohla Foto: Kanal 2 / Radar

Vallo Toomla lavastatud «Teesklejad» on esimene Eesti film, mis esilinastus San Sebastiani filmifestivalil. See on maailma 14 parima ehk A-kategooria filmifestivalide hulka kuuluv filmisuursündmus. «Radar» jälgis «Teesklejate» meeskonda ehk Toomlat, naispeaosalist Mirtel Pohlat ja produtsent Riina Sildost nendel südmusi täis päevadel. 

«Tegelikult sai meil see film lõpuks valmis alles nädal aega tagasi,» räägib Riina Sildos Eesti esimese filmi keerulisest teekonnast festivalile.

Enne esilinastust olid Eesti filmimaailma uued tähed selgelt närvis. «Ikka higistan ja närveerin, loomulikult, aga loodan, et publik võtab filmi hästi vastu,» kirjeldab oma tundeid rezhisöör Toomla.

«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2 / Radar

«Kuna see on minu jaoks esimene selline suurem filmifestival, siis ma ei oska midagi oodata, lihtsalt lähen vooluga kaasa,» selgitab Mirtel Pohla. Pärast kahte jälgimispäeva on Mirtel vintsutustest läbi: «Ei saa öelda, et ei ole väsitav. Väga muljeterohke ja kirju on olnud.»

«Radar», Mirtel Pohla
«Radar», Mirtel Pohla Foto: Kanal 2 / Radar

Kuidas läks «Teesklejatel» San Sebastianis, seda näete Radaris täna õhtul kell 20.00.

«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2 / Radar

«Teesklejad» jõuavad Eesti kinodesse 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles