Noortebänd 2016 peaauhind on...magus!

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2016 avapidu.
Noortebänd 2016 avapidu. Foto: Jan-Erik Tõeleid / Noortebänd

Eesti suurim bändikonkurss üllatab sel aastal osalejaid varasemast kaalukama auhinnapaketiga!

«Kas pole huvitav, et aasta-aastalt kasvab Noortebändile kandideerinute arv, olenemata sellest, et auhinnad kuulutatakse välja konkursi toimumise ajal? Noorte muusikute jaoks on juba konkursil osalemine suur võit, kuna võimalus saada muusikaekspertidelt tagasisidet, pälvida suurt avalikku tähelepanu ning astuda üles vaid parima heli- ja valguslahendusega kontserdil on midagi hindamatut ja edasiviivat,» kommenteerib peakorraldaja Märt Truman ning lisab, et neid, kes vaeva näevad, ootab ka vääriline auhind.

Noortebänd 2016 auhinnapaketi suurim ja säravaim osa on sel aastal muusikavideo koostöös Converse ja muusikakanal Seitsmega: «Converse ketsid on olnud kümneid aastaid erinevate muusikute ja bändide esimeseks valikuks jalanõude puhul, sest oma universaalse välimusega ei ole need kunagi moest väljas ega riiva kellegi silma,» sõnab Converse esindaja Baltikumis Mikk Lemberg.

«Leidsime, et on õige hetk anda panus ühe Eesti noore ambitsioonika bändi arengusse. Tänapäeva infoülekülluses on parim võimalus endast märk maha jätta vinge muusikavideoga ning seepärast otsustasime üheskoos Noortebändi korraldajate ja muusikakanal Seitsmega, et just muusikavideo oleks sobivaim peaauhind konkursi võitjale,» lisab Lemberg.

Koos muusikavideoga annab auhindadele kaalu Music Estonia mentorluspakett, mis sisaldab konsultatsioone muusikatööstuse spetsialistidega. Lisaks pakub Kõue Mõis suurepärase loomepuhkuse ja salvestamisvõimaluse, Drive it Up! Kitarrikool ettevalmistuse näiteks stuudiosessiooni eel kitarri- ja basskitarri konsultatsioonide näol ning Converse paneb võitjatele jalga uued ketsid.

Hea muusika levitamisse on panustanud ka mitmed festivalid, kes kutsuvad bände esinema: Intsikurmu, Jazzkaar, Augustibluus ja loomulikult Tallinn Music Week. Mitmed eriauhinnad ja esinemiskutsed festivalidele on noortele bändidele motiveerivad ja ka vajalikud, et ansambli loomingut esitleda ja luua esmaseid kontakte. Lisaks on igale finalistile auhinnaks kvaliteetset stuudioaega, mille raames on võimalik salvestada üks lugu.

Aga ka rahvas saab valida finalistide seast enda lemmiku ning lemmikuks osutunud bändile on auhinnapakett Elu24-lt.

Auhinnatud ei saa aga ainult konkursi finalistid! Ühtlasi kingib Viljandi Vibes ühele poolfinaalis osalenud bändile videosessiooni!

Hoia end Noortebändi tegemistega kursis Facebookis ning tule juba sel nädalal toimuvatele poolfinaalidele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles