Maailmakuulus mantralaulik Snatam Kaur: mantrad on justkui poeemid

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. oktoobril esineb oma Euroopa-turnee raames Tallinnas Nordea Kontserdimajas maailmakuulus mantramuusik Snatam Kaur, kes esitab kontserdil «Sacred Chants Concert with Snatam Kaur and Friends» vanu ja võimsaid sikhi mantraid.

Kuigi iidsed mantrad tulevad esitusele keeltes, milles nad on loodud, seisneb nende mõju selles, et ka sel moel mõjuvad need läbi sõnade tähenduse, rütmi, helikeele ja nende koostoimel tekkiva vibratsiooni, puhastades nii alateadvust. See aitab ka lõõgastumisel ja argimõtetest väljumisel, sest mantrate meloodiate sees viibides ei suuda inimene lihtsalt muud teha, kui läheb nende väega kaasa.

Lauljatar saadab end kontserdil harmooniumil ning samuti viiulil ja kitarril, kuulajad aga on oodatud kaasa laulma. «Mantrad on justkui poeemid — väljendusrikkad pühad laulud, mis pakuvad sügava tähendusega mõtteid ja elulisi metafoore,» ütleb Snatam Kaur.

Piletid hinnaga 28-45 eurot on Snatam Kauri 16. oktoobril Tallinna Nordea Kontserdimajas toimuvale kontserdile müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles