Galerii: Erki Noole skulptuur soetati heategevusliku õhtusöögi oksjonil 1500 euroga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. septembril restoranis Trühvel toimunud heategevuslikult õhtusöögilt laekus tulu 4380 eurot ja see summa rändas koos Eesti triatleetidega Londonis toimuvale spordivõistlusele, jõudmaks organisatsiooni Belron kaudu Lõuna-Aafrika lasteni. 

Skulptor Tauno Kangro andis õhusöögil toimunud oksjoni tarvis ühe oma sporditeemalise skulptuuri, mille loomisel oli modelliks Erki Nool.

Foto: Rasmus Kooskora

Enampakkumisel müüdi taies 1500 euro eest ja see summa on osa kogutulust.

«Nii väärika eesmärgi nimel polnud kahju sellest loobuda,» ütleb skulptor. «Triatlonis on ujumine, rattasõit ja jooks, ka siin on selline jooksmise motiiv ja see sobis antud üritusele.»

Foto: Rasmus Kooskora

«Edastan suured tänud kõigile, kes omaltpoolt aitasid kaasa selle toreda õhtu läbiviimisele ning külalistele, kes leidsid aega veeta üheskoos see suurepärane õhtu ning anda sellega panus ühiskonda läbi meie eesmärgi,» ütles ürituse üks korraldajatest Rainer Virve, kes ise osales samuti heategevuslikul triatlonil.

Foto: Rasmus Kooskora

Belron korraldab aastast 2002 iga aasta 24. septembril heategevusliku rahvusvahelise triatlonivõistluse, kuhu erinevad riigid, kes selles osalevad, koguvad raha.

Kogu see raha annetatakse Belroni poolt moodustatud kommuunile Afrika Tikkun, mis asub Lõuna-Aafrika Vabariigis ja aitab sealseid lapsi hariduse saamisel. Eestist sõidab sel aastal Inglismaale terve meeskond.

Foto: Rasmus Kooskora

«Loodan, et teisedki suured firmad hakkavad triatloni rohkem populariseerima. Heategevuse osas tean, et see raha läheb Lõuna-Aafrikasse ja kui kellelegi tundub, et mis pistmist on sel Eestiga, siis kui me aitame neid, siis nemad ka meid, maailmas on kõik ühendatud,» rääkis tuntud triatleet Aleksandr Latin.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles