Eestlane hakkab Miamis võistlema maailma parima baarmeni tiitli nimel

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baarmen Regeri Zoo
Baarmen Regeri Zoo Foto: Andrei Ozdoba

Täna algab Miamis baarmenite võistlus World Class, kus selgitatakse välja maailma parim kokteilivõlur, teiste seas astub võistlustulle ka eestlane Regeri Zoo.  

Juunis Eesti World Classi finaali võitnud Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zood ootab ees terve nädal võistlemist, mille lõpus selgitatakse välja võitja. «Tegemist on minu elu kõige keerulisema ja huvitavama projektiga. Ootused on tulla sellest võistlusest välja täiesti transformeerununa, ainult kõige paremas mõttes.” Ta lisas, et kindlasti pakub võistlus talle hindamatuid kogemusi, õpetab pingetaluvust ja toob uusi tutvusi. “Arvan, et kõige raskem saab olema selles suures detailiderohkuses säilitada kaine mõistus ja vähegi külm närv. Iseennast ei tohi ära kaotada kogu möllus,» selgitas Zoo.

Prike World Class Eesti korraldaja Andrei Kazakovi sõnul on eestlase osalemine sellisel maailmaklassi võistlusel Eesti jaoks suur asi. «Möödas on intensiivne kolmekuuline ettevalmistusperiood, mille käigus on nähtud palju vaeva, et Eestit Miamis hästi esindada.» Tema sõnul ei ole see ainult kokteilide valmistamine, vaid baarmenite võistlus. Seega on suurt rõhku pandud ka enda esitlemisoskuse ja kohtunikega suhtlemise lihvimisele. «Võistlusel jääb silma see, kes lisaks tipptasemel valmistatud kokteilidele oskab ennast žüriile suurepäraselt esitleda. Osalejaid on palju ja oluline on tähelepanu köita,» selgitas Kazakov. 

Nädala jooksul peavad osalejad läbima erinevaid vahevõistlusi, mille käigus valitakse esmalt välja 12 parimat ning seejärel TOP 6, kes asub võistlema lõppfinaalis. Võitja selgub 30. septembril. Võistluse lõppfinaali saab vaadata otseülekandena siit.

Lisainfo:

- World Class on rahvusvaheline baarmenite võistlus, kus igal aastal võistleb mitukümmend maailma parimat baarmeni, kes on tulnud võitjaks oma kodumaa kohalikel võistlustel.

- Rahvusvaheline võistlus toimub alates 2009. aastast.

- Toimub 2016. aastal esimest korda ka Eestis.

- Eesti esindaja valiti välja 16. juunil toimuval World Class Estonia finaalis.

- Eestist osales kohalikul võistlusel 27 baarmeni ja 21 restorani, baari Tallinnast, Tartust ja Pärnust ja Võrust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles