Video: kes pani Marsi kuule Phobosele monoliidi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi kuu Phobos
Marsi kuu Phobos Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) uurimissond kaardistas Marsi kuud Phobost ja saatis tehtud fotod NASA teadlastele, kuid need jäid silma ka ufoloogidele, kes märkasid kohe kummalisust.

Ufoloogide sõnul on Phobosel näha suurt nelinurkset objekti, mis meenub oma kujult Maal leiduvaid monoliite, edastab ancient-code.com.

MRO poolt Phobosest tehtud fotodel on näha, et monoliit on ainus selline ning läheduses ei ole ühtegi teist sellist objekti.

Ufoloogid esitasid küsimusi, et kuidas see tekkida sai ja mis on selle eesmärk ning kas see on mõistusega olendite poolt loodud.

Sel teemal võttis sõna ka ameeriklasest endine astronaut Buzz Aldrin, keda tuntakse ka kui «teine mees Kuul». Tema arvates tuleks Marsi kuul asuvat objekti lähemalt uurida, kuna tegemist on ebatavalisusega.

Astronoomide arvates ei ole tegemist millegi müstilisega, vaid see monoliit on tekkinud Marsi kuul toimunud pinnase liikumise ja kujunemise tagajärjel.

NASA kosmosefotode septsialisti ja anomaaliate uurija Lan Flemingi sõnul on Phobose monoliit lihtsalt pinnaseanomaalia, mida leidub meie päikesesüsteemi teistel kiviplaneetidel  ja –kuudel mitmeid.

Samas on neid põhivoolu teadlasi nagu astronoom Carl Sagan, kes 1966. aastal käis välja teooria, et Marsi kuu Phobos on seest tühi, olles kunstlikult loodud satelliit. Samasugune olevat ka meie planeedi Maa kaaslane Kuu.

Ulmekirjanik Isaac Asimov kirjutas loo, milles Phobos on tulnukate poolt mahajäetud laev, mille tõmbas enda juurde Punase planeedi gravitatsioon.

Kõige enam tuntakse seoses Marsiga niinimetatud Marsi nägu, mis asub selle planeedi Cydonia piirkonnas.

Ufoloogide arvates oli Marsil ja selle kuudel kunagi tsivilisatsioon, mis kosmosesõdades hävines. Peavooluteadlased on veendunud, et nii meie süsteemi planeetidel kui kuudel toimusid ja toimuvad pinnaseliikumised, mis tekitavad ebatavalisi objekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles