Väino Laes ehmatas oma pisaratega isegi Anu Välbat: aeg-ajalt tuleb meelde, et midagi tähtsat jäi tegemata...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Väino Laes
Anu Välba ja Väino Laes Foto: ERR / Hommik Anuga

Näitleja Väino Laes muutus saates «Hommik Anuga» emotsionaalseks, mis paistis isegi kogenud saatejuhti Anu Välbat veidi ehmatavat.

Esmaspäeval 65. sünnipäeva tähistav Laes tunnistas, et ta on väga emotsionaalne inimene, kes nutab tihti ja vägivallafilme vaadata ei suuda.

Näitlejal läksid silmad veekalkvele rääkides Aleksis Kivi rollist 1981. aasta etenduses «Suvisteöö kevadlõkete põledes».

«Oli üks roll, kus ma mängisin Aleksis Kivi. See oli siis, kui ma olin Rakveres. Ma mäletan emotsiooni pärast esietendust. See oli... See oli midagi niisugust, et... Ma värisesin üleni,» tunnistas Laes. «Ja mitte pool tundi, vaid viis tundi. Selline vappekülm. Muidugi see võib tulla ka sellest, et ma olen õudselt emotsionaalne inimene. Seda teavad lähedased võibolla kõige paremini. Võibolla mul pole võimalust olnud midagi sellist emotsionaalset teha laval. Aga vägivallafilmid on minu jaoks täiesti vastuvõetamatud. Ma nutan tihti.»

Välba uuris, millal ta viimati nuttis. «Hingeliigutuste peale,» vastas Laes.

Laes märkis seejärel, et inimese elus on hästi tähtis tasakaal ja loomulikult on tema elus olnud hetki, kus ta on olnud tasakaalust väljas. Välba küsis, mille peale ta on olnud tasakaalust väljas, ning nii emotsionaalseks vastuseks polnud ta ilmselgelt valmis.

«Noh, inimsuhted või... Arusaamatused... Näiteks ma siiamaani mõtlen, et mu ema ja isa olid sellised inimesed, keda ma imetlesin. Mitte selles mõttes, et nad oleks midagi erilist olnud, vaid see, kuidas nad teineteist hoidsid. Ja ma mõtlen, et...» otsis Laes sõnu. 

«Isa lahkumise juures ma olin ise, aga kui emal olid rasked ajad, siis oli niimoodi et... Ma kuidagi ei saanud, mul oli tegemisi ja... Siis ma olin tükk aega endast väljas, et... ma ei saanud teda aidata,» ütles näitleja katkendlikult ja tema põskedele voolasid pisarad.

«Aga see on jäänud teile hinge peale?» küsis Välba.

«Jah...» tunnistas Laes ja ütles pärast pikka pausi vaikselt: «See oli nüüd liiast...»

Välba küsis, kas selline valu ei lähe ajaga kergemaks. «Ei tea... See on selline piin, mis jääb su sisse. Aga noh, ega see mul kogu aeg meeles ole. Lihtsalt aeg-ajalt tuleb meelde, et midagi tähtsat jäi tegemata,» sõnas Laes.

Väino Laes filmis «Sügis»
Väino Laes filmis «Sügis» Foto: ETV
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles