Number viis! Saage tuttavaks Noortebändi poolfinalistidega: Nebula Flowers, Kirju Tigu ja Mees Incorporated!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nebula Flowers
Nebula Flowers Foto: Kristi Heil Photography

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril. Saame aga enne poolfinaale bändidega lähemalt tuttavaks!

Kirju Tigu

Kirju Tigu
Kirju Tigu Foto: Kristi Heil Photography

Kirju Tigu on Tartus tegutsev kuueliikmeline koosseis, mis sai alguse Tartu Kutsehariduskeskuse koolibändist. Bändi nimi tuleneb sellest, et Tartu Kutsehariduskeskuse maskott on tigu ning bändis on erialaselt üpris kirju seltskond - Kirju Tigu. Esialgu tegutseti koos kohustusest, kuid peagi taibati, et ise muusikat luua on päris äge! Lisaks särtsakale instrumentaalile ja heale lüürikale peavad bändiliikmed oma loomingus oluliseks ka emotsionaalset panust laulu valmimisel. Muusikastiililt pop-rock’i viljelev bänd naudib täiel rinnal muusika loomist ning nende eesmärk on tekitada kuulajates meeliülendavaid emotsioone. Oma lavalise sünergia, energia ja säraga lubavad nad anda kontserte, mis pakuvad nii silma- kui ka kõrvailu.

Kirju Tigu kandideeris Noortebändi konkursile, et panna ennast proovile, jagada oma muusikat ning saada professionaalset tagasisidet.

Jälgi bändi tegemisi SIIN ja mussi kuula SIIT!

Mees Incorporated

Mees Incorporated
Mees Incorporated Foto: Kristi Heil Photography

Endi sõnul lihtsat Eesti muusikat tegev bänd Mees Incorporated on pärit Nõmmelt. Ansambli eestkõneleja kommenteerib koosseisu nime järgmiselt:«Nimi tekkis tollest ajast, kui mul esinemiste ajal enamasti pesemata hall maika seljas oli, mille peale markeriga MEES peale kirjutatud, Incorporated sinna lõppu tundus olevat küllaltki ametlik lüke.»

«Mees Incorporated on keskmine Eesti mees,» ütlevad nad enda kirjelduseks.

Noortebändi konkursist võtsid nad osa, et oma muusikat pisut rohkemate inimestega jagada. «Kuigi sa lood midagi eelkõige iseendale, siis sügaval südames tahaks ikka, et sa seda ainult üksi kogema ei peaks,» ütlevad nad.

Jälgi Mehe tegemisi SIIN ja mussi kuula SIIT!

Nebula Flowers

Nebula Flowers
Nebula Flowers Foto: Kristi Heil Photography

2016. aasta alguses sündinud koosseisu Nebula Flowers iseloomustab eksperimenteerimine, vabadus, akustiliste pillide nagu viiul ja vibrafon segamine süntesaatoritega ning ekspressiivne vokaal. Esimesest proovist oli selge, et kokku on saanud õiged inimesed, kelle mõtted liiguvad samas suunas. Nende nime võib bändiliikmete sõnul tõlgendada mitmeti. Nebula on kosmoses olev gaaside kogum - koht, millest sünnivad tähed, kus tekib midagi uut, kus kõik on võimalik. Flowers (lilled) viitab mandalatele, mida bänd oma kujundustes kasutab. Kõik liikmed on muusikaga tegelenud kogu elu ja palju kokku puutunud klassikalise muusikaga. Nüüd on nende suurim soov luua oma helimaailm. Nebula Flowersi laulud on ehedad ja valusalt ausad, nad ei püüa olla kellegi teise moodi. See jabur ausus ongi põhjus, miks neile endile see muusika nii väga korda läheb ja loodetavasti ka teisi puudutab.

Nebula Flowers kandideeris Noortebändi konkursile, et end laiemale avalikkusele tutvustada ning saada uusi kogemusi. 

Jälgi bändi tegemisi SIIN ja mussi kuula SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles