Hurraa, naised Brad on vaba!

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt ja Jessica Chastain
Brad Pitt ja Jessica Chastain Foto: SCANPIX

 

 

 

NorwegianAir tegi Bradi ja Angelina lahutusest inspireeritud reklaami. Lenda LAsse, Brad on vaba! Geniaalne, kas pole!

Möödunud nädal on meelelahutusportaalidele olnud justkui põhjatu kullast meepott – «Barngelinad lahutavad!»; «Angelina süüdistab Bradi laste väärkohtlemises»; «Brad ei anna Angelinale laste hooldusõigust», «Angelina maadleb endiselt narkosõltuvusega»; «Bradil afäär kuuma kolleegiga»; «Kolimisauto saabus Brangelinade häärberisse politseieskordi saatel»; «Madame Tussaudsi vahakabineti nukud Brad Pitt ja Angelina Jolie on eraldatud «diplomaatilistel põhjustel»».

Foto: SCANPIX

Maailma suurim abielu on kaputt! Kuidas see mõjutab meie argipäeva?

Maailma üks kõige populaarsemaid lauljaid, Adele esines teisipäeval New Yorgis. Peale teist laulu katkestas artist esinemise ja teatas: «On aeg rääkida elevandist selles saalis, sest maailma kauneim muinasjutt sai otsa». Lauljatar pühendas kogu ülejäänud kontserdi Brad Pitile ja Angelina Joliele – suurimatele armastuse ikoonidele maailmas.

«Kontsert oli üks suur rühmateraapia Brangelinan ootamatust lahkuminekust šokeeritutele,» kirjeldas hiljem kontserdisaali atmosfääri üks kohalviibinud New York Timesi reporeteritest. Rühmateraapiaks muutus teisipäeval ka kogu sotsiaalmeedia. Paari lahkuminek oli Twitteris kõige enam lahatud teema. Kolmapäeva varahommikuks jõudis pommuudis ka Euroopasse. Suurbritannias vallutas see isegi kavliteetlehtede The Timesi ja Guardiani esiküljed. Lehed müüdi läbi mõne tunniga. 

Foto: SCANPIX

Kuidas suudavad Pitt ja Jolie tekitada nii meeletu ažiotaaži?

Küsimus on ju vaid ühest järjekordsest Hollywoodi staarpaarist, kes lahutab. Nii lihtne see siiski ei ole. Pitt ja Jolie on viimased omataolised - suur Hollywoodi armastusromaan, mis näis suurem, kui elu. See pidi õnnestuma! See pidi olema tõsi! Nad pidid elama koos kuni surm nad lahutab!

Kui eurooplastel on tõelised printsid ja printsessid, siis ameeriklaste jaoks täitsid selle tühimiku just Brangelinad. Nad polnud lihtsalt kaks tähtnäitlejat. Nad olid muinasjutt armastusest, mis kõigi suureks ehmatuseks kildudeks purunes. See on samal pulgal maailma vapustanud uudisega Diana ja Charlesi lahutusest. Eriti inetuks tegi selle aga Jolie kiirelt avalikustadud abielulahutuse põhjus, et Brad väärkohtles lapsi. Piti ja Jolie armuloo säärane labane lõpp on šokeeriv.

Nad olid oma kuningriigile vundamendi rajanud enne sotsiaalmeedia võidukäiku. Neil oli võimalik meediat osavalt manipuleerida. Nende armulugu algas ajal, kui Hollywoodi kulisside taga toimuv oli veel täis salapära ja müstikat. Tänapäeval see enam nii lihtsalt ei õnnestuks – kuulsusi imetletakse nüüd täpselt vastupidistel põhjustel. Suurepäraseks näiteks on Kimyed – Kim ja Kanye.

Foto: SCANPIX

Aga võib-olla müstika ei sobi enam aastasse 2016?

Miljonitele maailmas oli Bradi ja Angelina suhe eeskujuks täiuslikust armastusest. Unelm või fantaasia, vahet pole. Selliseks kujunesid paarikese lood ka ühistes filmides. Suhe algas aastal 2005 «Mr. And Mrs. Smithist», kus salaagendid moodustavad paari, kes suure armastuse nimel teevad läbi justkui täiusliku  paariteraapia. Võttemeeskond oli tunnistajaks sajandi armuloo algusele.

Möödunud aastal valmis Brangelinade koostöös film «Mere ääres». See räägib kunstnikupaarist, kes üritab meeleheitlikult päästa oma suhet lõputust allakäigutrepist. Filmi stsenarist ja lavastaja pihtisid ajakirjanikele, et võttemeeskonnal oli kohati väga raske filmida – tundus, nagu oleksid nad sattunud tülitseva abielupaari väga isikliku arveteklaarimise tunnistajateks ega teadnud, kuhu oma silmi peita. Ja sama tundis loomulikult ka vaataja.

Kui filmis kaotuse kibedus lahutab, võidab ning viimaks ühendab ning teoreetiliselt ootab horisondil ka leppimine, mis annab lootust, siis päriselus need asjad nii kahjuks ei käi.

Kes hõivavad Brangelinadest vabaks jäänud trooni nüüd?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles