Neljas komplekt! Saage tuttavaks Noortebändi poolfinalistidega: Sent from Viljandi, Space Note, The Uninvited

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sent from Viljandi
Sent from Viljandi Foto: Kristi Heil Photography

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril. Saame aga enne poolfinaale bändidega lähemalt tuttavaks!

Sent from Viljandi

Sent from Viljandi
Sent from Viljandi Foto: Kristi Heil Photography

Nagu nimest võib järeldada, on koosseis Sent from Viljandi pärit Viljandist. Kokku viis neid kooli värskelt loodud bändiruum. Alustanud lemmiklugude coverdamisest, liiguti järjest sügavamale muusikasse ning ühel pimedal õhtutunnil, seal samas all keldriruumides valmiski nende esimene enda lugu «Jungle Man». Bänd sai oma nime kord Facebookis chattides, kui nad üritasid koosseisule nime genereerida, Kellelgi neist oli GPS sisse lülitatud ning vestluse käigus tekkis kirjutise alla “Sent from Viljandi”. Ühte kindlat muusikastiili neil enda sõnul otseselt ei ole - nad viljelevad natukene indiet, veidi rocki ja isegi reggaet.  

Noortebändi poolfinaali jõudsid nad osaledes koolibändide konkursil Viljandi BÄM 2016.

Jälgi bändi tegemisi SIIN ning kuula soundi SIIN!

Space Note

Space Note
Space Note Foto: Kristi Heil Photography

Space Note on Kohtla-Järvelt pärit koosseis, kelle tee muusikani algas, kui kitarrist ja bassimängija otsustasid luua rock-bändi. Peale muusikakoolis enese täiendamist ning teiste muusikutega kohtumist leidis bänd oma lõpliku koosseisu. Algsetest instrumenaalsetest lugudest on praeguseks saanud metal. Bändi Space Note soov on anda oma muusikaga edasi uusi mõtteid. Koosseis pühendab võrdselt tähelepanu nii muusikale kui ka tekstile. Oma loominguga soovivad nad pöörata tähelepanu ühiskonnas esinevatele noorteprobleemidele.

Space Note kandideeris Noortebändi konkursile, kuna nägi selles head võimalust jagada oma loomingut laiema publikuga.

Kuula bändi soundi SIIN!

The Uninvited

The Uninvited
The Uninvited Foto: Kristi Heil Photography

The Uninvited on Alatskivilt pärit instrumentaalmuusikat viljelev bänd, mis pandi algselt kokku 11-aastastest kohaliku muusikakooli õpilastest, kes toona muusikategemisest midagi ei teadnud. 6 aastat hiljem, heade sõprade ja märksa paremate muusikutena, viljelevad nad rock- ja indiemuusikat Tartus. Bändi nimeks sai The Uninvited, kuna see on kergesti märgatav ja veidralt vastuoluline - «kutsumata» bänd ei tohiks tehniliselt kuskil üles astuda saada.

Noored muusikud usuvad, et nende erilisus peitub kaasakiskuvates riffides ning uuenduslikus lähenemises rockile. The Uninvited plaanib ümber lükata eelarvamuse, et ilma lauljata ei saa head muusikat teha. Bändi arvates on Noortebändi konkurss Eesti mastaabis igale ansamblile väga hea viis end laiemale avalikkusele tutvustada ning end teiste omaealiste muusikutega kõrvutada.

Jälgi bändi tegemisi SIIN ning kuula soundi SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles