Elu24 intervjuu! Mihkel Raud: minu plaan oli teha poliitilist karjääri (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mihkel Raud, kes on naasnud taas teleekraanile, andis eilse «Kolmeraudse» eel Elu24'le lühiintervjuu, milles selgitas oma saate seekordse hooaja erinevusi eelmistest, ning kuidas on võimalik endas lahutada poliitik ning ajakirjanik.

Mihkel, mil määral erineb seekordne «Kolmeraudse» hooaeg eelnevatest, mil te ise veel aktiivselt poliitikas kaasa ei löönud?

Esimene suurim erinevus on vormiline. Uue hooaja saate formaat on teistsugune. Oleme tulnud telestuudiost välja ning teeme saadet otseülekandena Telliskivi kohvik/lokaalist Kivi Paber Käärid. 

Teine oluline muudatus on see, et sellel hooajal on muusikat saates rohkem. Kui me eelnevatel hooaegadel tegime kolm intervjuud, siis seekord keskendume ühele põhiteemale ning saate teises pooles muusikutele, kellega samuti ühiselt vestleme. Igas saates on kohal kaks erinevat muusikalist kollektiivi, kes esitavad mõlemad ühe enda loo ning ühe, spetsiaalselt meie saateks valminud, ühisloomingu.

Mis puudutab saate sisu, siis selles osas väga midagi muutunud ei ole. Loomulikult on mul nüüd rohkem informatsiooni. Parem nägemus sellest, kuidas poliitilised otsused sünnivad ning kuidas poliitiline establishment (asutus - toim) töötab. Pean aga tunnistama, et ma ei tea, kuivõrd eetiline on mul seda informatsiooni intervjueerijana kasutada. Eks see selgub.

Ma ei usu, et tänast (eilset - toim) saadet kuidagi teisiti teeksin, kui oleksin seda kaks aastat tagasi teinud, mil poliitiline kogemus puudus.

Mida on poliitikakogemus teile kui ajakirjanikule ning saatejuhile andnud?

Kindlasti on see mulle mõju avaldanud. Ma oskan nüüd vastupidiselt varasemale ajalehti lugeda. Tean, kuidas uudised sünnivad ning kuivõrd väikest osa sellest uskuda saab, mida kirjutatakse. Laias laastus olen ma siiski võimeline need kaks asja üksteisest lahus hoidma - poliitilise mineviku ning intervjueerija oleviku.

Mida ütlete neile, kelle arvates teie poliitikaskäik oli vaid ajakirjanduslik eksperiment?

See ei olnud ajakirjanduslik eksperiment. Kuigi see kõlab halvasti, siis ma tahtsin teha poliitilist karjääri. Minu plaan oli õnnestuda. Seda aga ei juhtunud. Õnneks sain ma võimaluse tulla vana töö juurde tagasi ja tahan seda teha nii hästi, kui suudan.

Mida te televaatajatele uue hooaja alguses lubada saate?

Vaatajale luban teha oma tööd nii hästi kui võimalik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles