Rakvere Teatrikohvikus Röövel Ööbik ning Meister ja Mari

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 proov
Eesti Laul 2011 proov Foto: Jelena Rudi

Rakvere Teatrikohvikus jätkub reedel 11. veebruaril kell 11 üha enam populaarsust koguv kontsertsari «Indi Ila», mis on üheaegselt võtnud eesmärgiks tuua virulasteni Eesti popmuusikas juba tunnustatud tegijaid ning tutvustada alles värskelt sündinud muusikakollektiive.

 

Seekordne peaesineja on pärit Eesti pungi hiilgeaegadest. Juba 1990. aastate algul andis Röövel Ööbiku albumi välja soome plaadifirma Stupido Twins ja sealt jõudis bändi album teatud radu pidi ka legendaarse muusikagurmaani John Peeli plaadimasinasse. On juba pea üleekspluateeritud fakt, et Peel on Ööbikuid maininud oma lemmikbändina.

1990. aastate keskel vahetas Röövel Ööbik kitarrid elektroonilise arsenali vastu – nagu see tollal kombeks oli –, pidades paremaks jätkata tegevust Una Bomba nime all ja tantsulisemana. Röövel Ööbiku uus tulemine ja edu langeb 00ndate teise poolde, mil kvaliteetne kitarripop ei ole Eestis enam haruldus, kuid traditsioonidega kvaliteet on veelgi enam väärtustatud.

2009. aasta album «Ringrada» on trooninud kõikvõimalike eesti muusikaauhindade tipus.

Ja mis oleks Indi Ila ilma üllatuskülalisteta?

Tänu Eesti Laul 2011 konkursile oma singliga «Une-Mati» esile tõusnud peavoolust erineva muusikastiiliga põnev ja hetkel veel vähetuntud kooslus Meister ja Mari. Mari Meentalo ja kolmanda põlve Jaan Tätte ülesastumine Teatrikohvikus on seda erilisem, et juba järgmisel päeval asuvad nad ETV kanalil võistlustulle, et teenida üleriigiline tunnustus ja minna Eestit esindama Eurovisioonile.

Indi Ila Rakvere Teatrikohvikus 11.veebruaril, kell 23. Lisaks kahele bändile kütavad diskoõudu DJ-d Erni «Panen Shakirat kui vaja» Kask ja Elvis «Mudi mulle muusikat» Efert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles