Järjekordne Xplosion Fight Series toimub 21. oktoobril Saku Suurhallis!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordne Xplosion Fight Series saab toimuma 21. oktoobril Saku Suurhallis, kus õhtu oodatuimaks ning Eesti võitlusspordi ajaloo üheks silmapaistvaimaks matšiks saab kindlasti pidada matši MTGP maailmameistritiitlile, millest võtavad osa Charlie Peters Inglismaalt ja Deo Phetsangkhat Taimaalt.
Järjekordne Xplosion Fight Series saab toimuma 21. oktoobril Saku Suurhallis, kus õhtu oodatuimaks ning Eesti võitlusspordi ajaloo üheks silmapaistvaimaks matšiks saab kindlasti pidada matši MTGP maailmameistritiitlile, millest võtavad osa Charlie Peters Inglismaalt ja Deo Phetsangkhat Taimaalt. Foto: Promopilt

Järjekordne Xplosion Fight Series saab toimuma 21. oktoobril Saku Suurhallis, kus õhtu oodatuimaks ning Eesti võitlusspordi ajaloo üheks silmapaistvaimaks matšiks saab kindlasti pidada matši MTGP maailmameistritiitlile, millest võtavad osa Charlie Peters Inglismaalt ja Deo Phetsangkhat Taimaalt. Xplosioni korraldajatel on õnnestunud saada eksklusiivintervjuu hiljuti Eestit külastanud matši väljakutsujalt Deo Phetsangkhatilt.

DEO, KAS EELSEISEV MTGP TIITLIMATŠ SAAB OLEMA SINU KARJÄÄRI RASKEIM?

Olen oma elus palju võistelnud nii Taimaal kui ka Soomes, samuti pidanud maha mitmeid erinevaid tiitlimatše. Tõesti tuleb tunnistada, et seekord saab see matš olema minu jaoks tõsine katsumus ning võistlen tõelise meistri vastu, aga ma tulen siia võitma. Olen väga elevil selle matši pärast ning usun, et võidan selle.

OLED PRAEGUSEKS JUBA 35-AASTANE, KAUA ME SIND VEEL POKSIRINGIS NÄHA SAAME?

Jah tõesti, olen juba 35 ning pidanud maha üle 200 matši. Kindlasti plaanin veel võistelda järgmised 5 aastat ehk vähemalt 40. eluaastani. Seda kõike läbi selle, et pidevalt kontrollin oma füüsilist ja tervislikku seisundit. Hetkel lubab mu keha võistelda endiselt väga kõrgel tasemel.

VIIMANE KORD SAIME SIND NÄHA VÕISTLEMAS EESTI PUBLIKU EES ESIMEST KORDA, NÜÜD JUBA TEIST. VAHEPEAL OLED MUUTUNUD SIIN REGULAARSEKS KÜLALISEKS OLLES ANDNUD KA 2 TAIPOKSI SEMINARI. MIS AVALDAB SULLE ENIM MULJET EESTI JUURES?

Siinsed inimesed - nad on sõbralikud. Samuti head läbisaamised väga heade promootoritega, kes mind siia alati tagasi kutsuvad. Mul on suur rõõm seda riiki külastada ja teen seda kindlasti veel. 

KUIDAS HINDAD TÄNAST TAIPOKSI TASET EESTIS?

Eesti võitlussportlased on kindlasti rohkem kickpoksijad kui taipoksijad. Taipoksi taset võib siin suures plaanis hinnata ikkagi amatöörtasemeks, kuid mida rohkem te noori arendate ja trennidesse suunate seda suurem lootus on ka taset kasvatada. Ise ma usun, et materjali teil on ning järelkasvule on kõik võimalused loodud saamaks väga headeks taipoksijateks.

OLED SA OMA VASTASE CHARLIE TAUSTA KA JUBA UURIDA JÕUDNUD? MIS ON TEMA SUURIMAD TUGEVUSED?

Enne selle matši pakkumist teadsin ma tema kohta vähe, aga olen nüüd vaadanud tema viimaseid matše Youtube'st ning võin öelda, et ta on tugeva löögijõuga ning suure tahtejõuga mees.

MIS ON ESIMENE ASI, MIDA SA TEED, KUI SA VÕIDAD SELLE MATŠI NING ÜHTLASI KA MTGP MEISTRITIITLI?

Esimese asjana ma ostan oma abikaasale kauni kingituse.

MIDA LÕPETUSEKS ÜTLEKSID? ON SUL CHARLIELE OMA SÕNUM EDASTADA?

Hetkel treenin ma väga tugevalt matšiks Charlie Peters'ga. Saatus otsustab, kes meist võidab, aga mina olen tema jaoks valmis! 

Deo Phetsangkhat on pidanud maha üle 220 taipoksi matši. Tema vastaseks on valitsev maailmameister Suurbritanniast Charlie Peters, kes kaitses alles möödunud suvel 11. juunil Londonis O2 Arenal toimunud MTGP sarjas oma meistrivööd alistades vastase 2. roundis läbi efektse küünarnukilöögi nokaudiga. Lisaks on ta tõestanud oma kuulumist maailma tipptaipoksijate sekka hiljutise matšiga elava taipoksi legendi Saenchai vastu, kus ta kaotas matši vaid nappide punktidega.

Foto: Promopilt

Phetsangkhati ja Petersi matš saab toimuma kehakaalus 66-68 kg ja Full Muay Thai reeglite järgi, mis tähendab 5x3 minutilist roundi ning lubatud on löögid rusikate, küünarnukkide, jalgade ja põlvedega. Matši teeb kindlasti vaatemänguliseks ka see, et ta toimub täielikult traditsiooniliste taipoksi reeglite ja kommete järgi, kus näiteks matši eel esitavad võistlejad traditsionaalse Wai Khru palverituaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles