Mihhail Hodorkovskist rääkiv dokumentaalfilm varastati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa režissöör Cyril Tuschi
Saksa režissöör Cyril Tuschi Foto: SCANPIX

Saksamaal varastati vangistatud Vene oligarhist Mihhail Hodorkovskist rääkiv dokumentaalfilm, mis esilinastub käimasoleval Berliini rahvusvahelisel filmifestivalil.

Režissöör Cyril Tuschi sõnul läks film kaduma Berliinis asuvast stuudiost, kirjutab The Telegraph.

Politsei sõnul olid vargad asjatundjad. Nad viisid kaasa kaks Tuschi stuudio sülearvutit ja kaks lauaarvutit.

Intsident käivitas spekulatsioonid, et selle taga võisid olla Vene luureagendid.

Venemaa endise presidendi ja nüüdse peaministri Vladimir Putini kriitikuna tuntud 47-aastase Mihhail Hodorkovski vanglakaristust pikendati kuni 2017. aastani.

«Kas see oli juhus või saatus, aga film ei olnud täitsa valmis, vaid vajas enne esilinastust veel pisut kohendamist,» lausus Tuschi.

See oli juba teine kord, mil Hodorkovskist rääkiv film varastati. Esimene selline juhtum leidis aset paar nädalat tagasi Balil, kus Tuschi hotellitoas käidi samuti sees.

Hodorkovskist rääkiv film valmis sakslasel pärast mitu aastat tehtud intervjuusid vangistatu poja Pavel Hodorkovskiga, kes elab nüüd USAs.

Tuschi kinnitusel on Berliini filmifestivali korraldajatel tema dokumentaalfilmist koopia ning see jõuab vaatajateni 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles