Prestiižse fotokonkursi Red Bull Illume poolfinaalis veel üks eestlane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prestiižse fotokonkursi Red Bull Illume poolfinaali Robert Neimanni foto
Prestiižse fotokonkursi Red Bull Illume poolfinaali Robert Neimanni foto Foto: Roman Neimann

Täna, 20. septembril, avalikustati rahvusvahelise fotokonkursi Red Bull Illume järgmised poolfinalistid. Osaleda oli võimalik 11 erinevas kategoorias ning igasse kategooriasse võis esitada kuni viis fotot. Teiseks eestlaseks Illume poolfinaalis sai Roman Neiman ehk Vanaisa.

Seda märkimisväärselt nii Masteripece kategoorias, mis loodud fotograafi unikaalsuse ja kunstilisuse esitlemiseks kui ka Lifestyle kategoorias, mis iseloomustab muusikat, kultuuri ja elustiili spordi ümber.

«Olen oma töid esitanud ka varasemalt Red Bull Illume konkursile, kuid poolfinalistide hulka jõudsin ma tänavu esimest korda,» sõnas Neimann oma tööde jõudmisest poolfinaali kahes kategoorias.

Lisaks Neimannile jõudis tänavusel konkursil poolfinaali ka ekstreemspordi fotograaf Jaanus Ree. 25 parima hulka jõudsid Ree kaks fotot ja seda New Creativity kategoorias.

Neljandat korda toimuva võistluse eesmärk on välja selgitada kõige silmapaistvamad ja loomingulisemad pildid üle kogu maailma. Need fotod räägivad kirest, elustiilist ja kultuurist, mis mängivad rolli fotodes ning nende jäädvustamises. Igasse kategooriasse võis esitada kuni viis fotot. Kokku on võistlusel 11 kategooriat: Close Up, Energy, Enhance, Lifestyle, Masterpiece, New Creativity, Playground, Sequence, Spirit, Wings ja uus kategooria - Mobile.

Laekunud fotosid hindab profesionaalne 50 liikmeline zürii. Finalistide tööd avaldatakse septembri lõpus toimuval Red Bull Illume auhinnatseremoonial Chicagos.

2013. aasta konkursil osales kokku 28 257 fotot, mille esitas 6417 fotograafi 124 riigist. Vaata eelmiste võistluste galeriid Red Bull Illume kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles