Teine round! Saage tuttavaks Noortebändi poolfinalistidega: Triskele, Twice the Strings ja Lepatriinu (2)

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepatriinu
Lepatriinu Foto: Kristi Heil Photography

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril. Saame aga enne poolfinaale bändidega lähemalt tuttavaks!

Triskele

Triskele
Triskele Foto: Kristi Heil Photography

Triskele on Saaremaa mahedate tuulte ja rohetavate kadakate vahelt pärit 2016. aastal loodud muusikaline kolmik. Bändi sõnul tungis juba esimeses proovis neisse miski kirjeldamatu, mis oli tingitud omavahelisest mõistmisest – nii saigi bänd alguse. Nende nimi on inspireeritud kiriku laes olevast sümbolist, millel nimeks triskele. Koosseisu eripäraks on see, et nende looming on ilma vokaalita, kuid sōnade asemel soovivad nad inimestega suhelda läbi instrumentide. Triskele viljeleb indie, post-rock ning experimental žanre koos paljude mōjutustega. Bändi peamiseks eesmärgiks on anda muusikat tehes midagi enda hingest ning viia kuulajad läbi oma loomingu hetkeks teise dimensiooni. Läbi Noortebändi loodab Triskele leida enda muusikale nii Eestis kui ka mujal maailmas rohkem väljundeid ning uusi kasulikke tutvusi, kes aitaks nende unistustel teoks saada.

Jälgi bändi tegemisi SIIN ja kuula soundi SIIN!

Twice the Strings

Twice the Strings
Twice the Strings Foto: Kristi Heil Photography

Twice The Strings on intelligentset popmuusikat viljelev bänd, kelle helikeelest kostub nii karmimaid rock/blues'i noote, kui ka varmalt valitud meloodilisust. Kahe laulva kitarristi sümbioosi kaudu sünnib muusika, millele lisavad värvi omaloomingulised eestikeelsed tekstid ja põnevad lavakarakterid. Viljandi Kultuuriakadeemiast alguse saanud Twice The Strings jätab igasse kuulajasse midagi, olgu selleks akustilise kitarri naturaalne heli, helged lauluhääled, naerunäod lavalt või augustikuu tähistaeva toonides kitarrisoolod. Twice the Strings loob puhtaid ja elust pakatavaid emotsioone. Bändiliikmete sõnul on neil erinev muusikaline taust ja just see teebki igast loost omamoodi mõjutuste kompoti, kus leidub midagi maitsvat igale uudistajale. Sellest ka žanrinimetus «intelligentne pop», kus esimene sõna sümboliseerib iga bändiliikme panust ja teine muusika laiahaardelisust. Twice the Strings leiab, et alustavale bändile on Noortebänd suurepärane võimalus ennast kuuldavaks teha: «Põnevad uued tutvused, mängurõõm lavalt ja vahetu emotsioon publikust- seda kõike pakub konkurss noortele muusikutele ja just seda oleme meiegi tulnud kogema.»

Jälgi bändi tegemisi SIIN ja kuula soundi SIIN!

Lepatriinu

Lepatriinu
Lepatriinu Foto: Kristi Heil Photography

Lepatriinu on Tallinnast pärit laulja ja laulukirjutaja, kes on akustilist muusikat viljelenud juba üle 13 aasta. «Kui terve perekond on muusikaga seotud, on raske sellest mööda vaadata,» ütleb Triinu Paomets. Lõõritaja on ta olnud juba lasteaiast saati, tema erilisus peitub tämbri ja karakteri kooskõlas. Kuuldes Lepatriinut raadiost ei ole kahtlustki, kellega on tegu. Triinu on üdini positiivne inimene, kes lihtsalt tahab teha seda, mis teeb ta õnnelikuks - ehk muusikat. Esimesed mõtted artisti nime kohta ilmutasid end samuti juba väga varajases eas, kuigi siis ta seda endale veel ei teadvustanud. Nimi pidi marineerima vähemalt 10 aastat enne kui sai enesekindlalt tunnistada, et see ongi nüüd see õige. Lepatriinu kandideeris Noortebändi konkursile, kuna tema arvates on see hea võimalus end mitte nii teadatuntud artistidel esitleda. «Juba poolfinaali jõudmine on avanud uksi, millest ma ei osanud unistadagi,» kommenteeris ta.

Jälgi Lepatriinu tegemisi SIIN ning kuula muusikat SIIN!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles