Bikiini Fitness staari blogi: kas ka naturaalsete rindadega on võimalik maailmameistriks tulla? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrratu! 36.aastane tavaline eesti naine, Evelin Ainomäe, kes kavatseb ilma teha Bikiini Fitness MM`il
Võrratu! 36.aastane tavaline eesti naine, Evelin Ainomäe, kes kavatseb ilma teha Bikiini Fitness MM`il Foto: Erakogu

Ühel hommikul, veidi enam kui aasta tagasi, tegi hommikul silmad lahti täiesti tavaline eesti naine, Evelin Ainomäe (37) ja otsustas, et temast saab bikiinifitness-staar. Fitnessi teemast oli naine varem küll pisut kuulnud, kuid polnud mitte iialgi sellesse tõsisemalt süüvinud. See, et sportlikud ja vormis ilusad naised on viimastel aastatel väga in teema, seda teadis ta aga küll.

Võrratu! 37-aastane tavaline eesti naine, Evelin Ainomäe, kes kavatseb ilma teha Bikiini Fitness MM`il
Võrratu! 37-aastane tavaline eesti naine, Evelin Ainomäe, kes kavatseb ilma teha Bikiini Fitness MM`il Foto: Erakogu

Alles jaanuaris 2016 tõsiselt bikiinifitness treeningutega alustanud Babor Spa juhataja Evelin Ainomäe unistab täna tõepoolest MM tiitlist. Teekonda oma unistuseni on ta nõus jagama iganädalaselt ka Elu24  lugejatega. 

Foto: Erakogu

Siin ma siis nüüd olen, kirjutamas esimest postitust oma Bikini Fitnessi blogisse.

Miks? Sest mul on tunne, et täna on Eestis tohutult palju igas vanuses naisi, kes soovivad oma keha veel kaunimaks modelleerida ja just bikiini fitness on meeletult populaarseks muutunud.  Ka minu, kes ma olen sellega aktiivselt üle poole aasta fitnessiga tegelenud, igas päevas on nii palju sellist, mis võiks ka teistele huvi pakkuda, inspireerida ja motiveerida.

Foto: Erakogu

Alustuseks veidi minust

Olen 37- aastane eesti naine. Võiksin öelda, et tavaline, aga enamike tuttavate meelest veidi pöörane. Seda ilmselt seetõttu, et mul on pidevalt palju erinevaid projekte käsil. Teen kõvasti tööd ja trenni, olen ema teismelisele pojale ja lisaks ka magistrant Estonian Business Schoolis ettevõtluse erialal.

Minu igapäevatöö on justkui iga naise unistus – olen Babori kosmeetikasarja tootejuht nii Eestis, kui Lätis ja lisaks juhin ühte imearmsat ilusalongi - day spa`d Babor Beauty Spa Radissoni Sky hotellis.

Olen õnneseen, sest igapäevaselt on minu ümber parim kosmeetika, üliarmsad kliendid ja kolleegid. Käin tihti ka komandeeringutes välismaal või istun autoroolis teel ühest linnast teise.

Poeg on mul märkamatult juba teismeikka jõudnud ning lisaks sellele, et ta on minu elu suurim varandus, on ta tänaseks ka minu parim sõber. Proovin emana anda endast parima ja olla oma lapsele eeskujuks ja motivatsiooniks. Oliver on ka üks minu suurimatest toetajatest ja innustajatest ning elab kaasa ka minu Bikini Fitnes Masters MM`i ettevalmistusele. Ma loodan, et ta andestab ning mõistab ka seda, kui mul hetkel tema jaoks aega napib. Samas meeldiks mu pojale kindlasti ka see, kui tema ema maailmameistriks tuleks. 

Foto: Erakogu

Elurütm on mul kiire ning enamasti torman ühest kohast teise - kontorisse, spa`sse, kooli ja trenni. Seda enamasti kõrgetel kontsadel, mis on vist juba minu kaubamärgiks muutunud.

Aga blogida otsustasin selleks, et minu selle aasta sportlik eesmärk on tõesti ambitsioonikas ning 2016 aasta saab ilmselt kandma minu elus Bikini Fitness aasta nime. Plaan anda juba detsembris endast parim Bikini Fitness Masters MM-il, on hetkel teema, mis mulle igapäevaselt tohutu power`i ja õnnetunde annab.

Loodan oma blogiga ka teid inspireerida ja motiveerida, panna uskuma esmapilgul võimatusse. Oleks imeline, kui suudaksin ka teie elu muuta sportlikumaks ja tervislikumaks. 

Foto: Erakogu

Nagu Anule lubasin, siis minu jutt saab olema aus ja vahetu, otsekohene ja otse südamest.

Ja siit siis tagasivaade möödunud nädalale:

Esmaspäev algas TV võtetega. Saade Hooaeg tuli mulle Babor Spa`sse külla, et uurida, kuidas saaks lahti tüütutest punnidest. Ma polnud kade, seda infot jagama. Ja usun, et inimese võlu peitub tervikus – sportlik keha on vaid osa sellest. Peame tagama ka oma naha parima kvaliteedi ja punnid kindlasti kedagi kaunimaks ei tee.

Foto: Erakogu

Ise pühendan enda naha hooldusele põhjalikult aega ja hindan kõrgelt näomassaaži, sest see on nagu jõusaal näonahale.

Mul on selleks protseduuriks superspetsialist Tatjana, kes mu näonaha nii üles klopib, et kui protseduurilt lahkun õhkab ta vaimustunult: «Ei ole 37, vai 27!» See mulle sobib! 

Foto: Erakogu

Trenni teen pea iga päev

Mul on ilmselt omamoodi keha, jaksan treenida igapäevaselt ja taastun kiiresti. Võistlusvormi pärast treenin nüüd iga päev. Vahel intensiivsemalt, vahel kergemalt. Kuna dieediga jäin tänu suvenaudingutele pisut hilja peale, siis pean praegu rasva põletama. Tegelikult suisa viis kilo alla võtma. See pole sugugi kerge, kui oled tavamõistes niigi heas vormis. Hetkel kaalun 61 kilo, aga lavale peaksin astuma 56 kilosena. Infoks veel nii palju, et mul on ligi 50 kilo lihaseid, seega ei ole ideaalkaalu saavutada just kõige kergem…

Foto: Erakogu

Et aga tüdimus treenides peale ei tuleks, siis proovin ka alati midagi uut ja küsin nõu ses osas oma City Spa treeneritelt.

Sellel nädalal sain mitu uut harjutust noorelt treenerilt Marcuselt. Treenisime tuharat ja mõju oli super!

Anu Saagim ja Evelin Ainomäe - kas aastaga on võimalik end supervormi saada? 
Anu Saagim ja Evelin Ainomäe - kas aastaga on võimalik end supervormi saada? Foto: Viktor Burkivski

Kolmapäeval tuli Anu City Spa`asse, kus tegime blogi jaoks mitu intervjuud. Minu treener Ott Kiivikas oli ka kohal ja temasuguse proffi juttu on alati põnev kuulata ja sellest omad järeldused teha. Eks vaadake videost, mida treener Ott arvab minu hullust plaanist maailmameistriks tulla.

Lisaks tegime ka Otiga trenni ja leppisime kokku laupäevase ülevaatuse ja Team Kiivikas tiimi ühistreeningu.

Foto: Erakogu

Toitumine on Bikini Fitness võistleja elust üks olulisemaid komponente.

Minu kehatüübi jaoks võib-olla treeningust veel olulisemgi. Kui lihased ikka rasva all peidus on, siis ega neid laval näidata ei õnnestu. Kuna elasin suvel täiel rinnal ja nautisin ohjeldamatult head ja paremat (ka alkoholi), siis tegelikult jäin dieedi algusega pisut hiljaks. Lihtsalt ei suutnud. Elu tundus liiga ilus ja keha tõrkus ranget režiimi vastu võtmast.

Ott oli mures ja sain vahel tema käest ka korralikult riielda, et dieeti pidada ei viitsinud. No trenni ja dieedi pean ikka ise ära tegema, treener seda minu eest ei tee. Ta saab küll nõustada ja motiveerida, aga oma trennid ja dieedi teeb ikka igaüks ise, kahjuks…

Aga nüüd on juba kiire ja võtsin ennast korralikult kokku. Õnneks oli kevadiselt perioodilt kogemus olemas ning pöördusin läbiproovitud režiimi juurde tagasi. Ikka koos põhjaliku jälgimisega - kehaanalüüsi ja vereproovidega.

Foto: Erakogu

Minu esimene treener Margus aitab mind kiirelt vormi saamises, sest tema toitumisalased teadmised on suurepärased.

Ja juba sel nädalal hakkasidki tulemused tulema. Usun, et nädala pärast tervitab mind taas sikspäkk. Ja kui kenasti vastu pean, siis olen detsembri MM-iks kindlalt elu parimas vormis!   

Foto: Erakogu

Mida ma siis söön?

Puhast toitu. Õiges koguses. Jälgin toidu rasva-, valgu- ja süsivesikute sisaldust ja soovitan ka teil toidupakilt hoolikalt silte uurida. Peamiselt koosneb minu toidulaud täistera toodetest, juurviljadest, puuviljadest ja taisest linnulihast. Aga sellest ehk mõni teine kord täpsemalt. Kooki tõesti hetkel ei söö ja tegelikult ei tunne üldse puudust ka.

Foto: Erakogu

Oti ülevaatus läks laupäeval hästi!

Tegelikult nats kartsin ka. Eelmine kord sain paraja ketuka, kuna vorm polnud üldse paranenud. Aga seekord Ott tunnistas, et näen palju parem välja. Harjutasime poose ja kõndi. Muidugi pean nüüd oma lavalise liikumise kodus paika timmima ja paari nädala pärast taas Otile ette näitama. Poose oli harjutamas ka veel meie tiimi teine liige Madis, kes samuti juba sügisel esmaskordselt lavale läheb.

Foto: Erakogu

Pühapäeval otsustasin veel nautida viimaseid suviseid välitreeniguid

Kiirkõnd Kadrioru pargis oli lihtsalt vapustav! Sain uueks nädalaks nii palju power`it juurde! Värske õhk ja päike – see on kogu kehale ja vaimule super turgutav!

Ja nii see nädal mööduski. Ja uus on algamas. Sel korral tavapärasest pisut teistsugune, kuna veedan selle komandeeringus ja mõtlen ärevusega, kuidas oma trennid ja toitumise kodust eemal korrektselt tehtud saan. Eks järgmine kord kirjutan ka sellest täpsemalt, kuidas stressirohket tööd, trenni ja tervislikku toitumist nutikalt balansis hoida.  

Jälgi mind ka Instagramis @evelinainomae

Foto: Erakogu

Ja vaata meie meeleolukat videot, kus lahkame teemasid:

1) Kas fitness staar peab endale ilmtingimata kunstrinnad panema?

2) Millised peavad olema ideaalsed proportsioonid ja kui suurt rolli mängib võistlustel kaunis näolapp, ilusad juuksed, perfektne nahk ja silmatorkav riietus?

3) Miks peab võistlusteks selgeks õppima pisut ebaloomulikud poosid ja miks ei tohi laval välja näha nagu odav prostituut?

4) Miks peab võistlusteks end murjamiks võõpama? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles