Saage tuttavaks Noortebändi poolfinalistidega: Cuubik, A3, The Notes!

Laura Sinimäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A3
A3 Foto: Kristi Heil Photography

Kevadel väljavalitud 18 Noortebänd 2016 poolfinalisti astuvad üles kolmes linnas toimuvatel kontsertidel: Tartus, Viljandis ja Tallinnas vastavalt 29. ja 30. septembril ning 1. oktoobril. Saame aga enne poolfinaale bändidega lähemalt tuttavaks!

Cuubik

Cuubik / Noortebänd
Cuubik / Noortebänd Foto: Kristi Heil Photography

Cuubik on pärit Pärnu rannarajoonist, kus nende endi sõnul särab kuu kõige eredamalt. Oma muusikalist stiili kirjeldavad nad kui fake-indie. Asjast ettekujutuse saamiseks peab aga ise kohale tulema, sest taolist asja pole varem tehtud. Omapärane nimi Cuubik tuleneb algselt ladina keele õpinguteks loodud veebikeskkonnast. Kuna aga õppimine ei sujunud, otsustati hoopis muusikat tegema hakata. Bändiliikmete sõnul saab proovi teha absoluutselt igal pool - kes vabanduse leiab, ei taha lihtsalt piisavalt. Nii ongi bänd teinud proove näiteks vetsus, köögis ja planetaariumis.

Cuubik kandideeris Noortebändi konkursile saamaks kinnitust, et nad liiguvad oma muusikaga õiges suunas.

Jälgi Cuubiku tegemisi Youtube's, Facebookis ja Soundcloudis.

A3

A3 / Noortebänd
A3 / Noortebänd Foto: Kristi Heil Photography

A3 on kolmeliikmeline vokaalinstrumentaal ansambel Pärnust. Bänd pandi kokku aastal 2012, seda suuresti kohaliku noortebändide võistluse Bändomaania jaoks. Koos arenedes on nende algne vali ning lihtsakoeline rokkmuusika muutunud millekski sisukamaks. Siiski ei ole punt ajaga kaotanud oma loomingust elavust ning energilisust. Bändi suurim eesmärk on olla nii palju oma näoga kui võimalik ning teha just sellist muusikat, mis neid ennast kõnetab.

Kui koosseis oma demo salvestas, pani arvuti trummide salvestuse pealkirjaks Audio 3 ning sellest inspireerituna saigi bänd endale nime - A3. Bändiliikmete sõnul on Noortebänd üks paremini korraldatud ja suuremaid konkursse kohalikul muusikamaastrikul. Sellest mitte osavõtmine oleks rumalus!

Jälgi A3 tegemisi Soundcloudis ja Facebookis!

The Notes

The Notes / Noortebänd
The Notes / Noortebänd Foto: Kristi Heil Photography

Rapla kandist pärit kolmeliikmeline indie-folk ansambel The Notes sai alguse, kui noored koos Riinimanda kooris laulsid. Kõik liikmed mängivad akustilist kitarri ning laulavad, nende muusikat iseloomustavad keerukad mitmehäälsed harmooniad ning innovatiivsus. Oma  lauludega jagavad nad häid ning ausaid sõnumeid. Bändiliikmete sõnul teevad neid eriliseks kolmehäälsed harmooniad, nende endi vaheline sünergia ja ausus nii lugudes kui suhtumises. The Notes soovib inspireerida ka teisi bände looma keerukamaid mitmehäälseid harmooniaid, leidma huvitavaid viise oma instrumentide mängimiseks ja jagama oma muusikaga häid ja ausaid sõnumeid. Koosseisu nimi The Notes tuleneb sellest, et oma lugusid peavad nad nootidest koosnevateks märkmeteks elu kohta ning selline nimi kirjeldab neid nende endi arvates kõige paremini.

Jälgi The Notes'i tegemisi Souncloudis ja Facebookis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles