Fotod! Tallinnas esitleti maailma suurimat Lego laeva

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjamaade suurim laevaettevõte DFDS esitles täna Lennusadamas maailma suurimat Lego laeva, mis püstitas hiljuti ka Guinnessi rekordi.

Läänemere juhtiv laevaettevõte DFDS ehitas oma 150. juubeli puhul rekordsuure Lego laeva, mis on täna kõikidele huvilistele uudistamiseks välja pandud Lennusadama lipuväljakul.

«Rekordlaeva ehitamisse panustasid teiste hulgas ka DFDSi Eesti üksuse töötajad, kes igapäevaselt tegelevad kauba- ja reisijateveo korraldamisega Paldiski-Kapellskäri liinil. See oli väga lõbus projekt ja oleme uhked, et aitasime kaasa maailma suurima Lego laeva sünnile,» sõnas DFDSi turundusjuht Merje Vari.

Maailma suurima Lego laeva ehitamiseks kulus 1 015 000 Lego klotsi ja 900 inimtundi. Rekordsuur mängulaev sai nimeks Jubilee Seaways. «Lego laeva ehitamiseks panid DFDSi töötajad kõigepealt klotsidest kokku väiksemad plokid ja neist omakorda pandi kokku juba suuremad laeva detailid. Laev ehitati aga valmis Edinburghis,» kirjeldas Vari. Laeva esmaesitlus toimus möödunud kuul Kopenhaagenis ning kohal viibinud Guinnessi rekordite raamatu esindajad tunnistasid laeva maailma suurimaks Lego klotsidest ehitatud laevaks.

Mängulaeva pikkuseks on 12,035 meetrit, kõrguseks on 2,72 meetrit ja laiuseks 1,67 meetrit. Laev kaalub ligi kolm tonni. Maailma suurim Lego laev valmis laevaettevõtte DFDS juubeliks ning selle ehitamise projekti oli kaasatud ligi 7000 DFDSi töötajat ettevõtte 75 erinevast üksusest ja 21 riigist. Valminud Lego laev pole mitte ainult suur, vaid ka üllatavalt detailne ja tõetruu.

Laevaettevõte DFDS tähistab tänavu oma 150. juubelit ning tegemist on Põhjamaade suurima meretranspordi- ja logistikaettevõttega, mis opereerib 55 laevaga 25 liinil nii Lääne- kui ka Põhjamerel. DFDSi Eesti tütarfirma teenindab Paldiski-Kapellskäri liini ning alates oktoobrist hakkab ettevõte opereerima ka Paldiski-Hanko kauba- ja reisijateveo laevaliini.

DFDS Eesti tütarfirma teenindab Paldiski-Kapellskäri liini kuue väljumisega nädalas mõlemal suunal. Paldiski-Kapellskäri liini teenindab parvlaev Liverpool Seaways. Paldiski-Kapellskäri liin on sobiv valik autoga reisijale, kes soovib kiiremat ülesõitu või sõita Rootsi või Norrasse Stockholmi tihedat liiklust läbimata. Ülesõit kestab 10 tundi. Liverpool Seaways parvlaeval on 276 kajutikohta ja 36 istesalongi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles