Kahvliahvikesed möllavad juba sel laupäeval seenenäitusel!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahvliahvikesed möllavad juba sel laupäeval seenenäitusel!
Kahvliahvikesed möllavad juba sel laupäeval seenenäitusel! Foto: Kahvliahvi Kokakool

Juba sel laupäeval, 24. septembril, leiab Eesti Loodusmuuseumis seenenäituse raames aset Kahvliahvi kokakooli sündmus. Seekord võetakse seen ja tehakse sest lihtsat, aga ägedat toitu. Seen satub grillile ja leiab end hummusest. Valmib ka “maailma pikim mustikametsarong”.

Foto: Kahvliahvi Kokakool

«Lapsed on tegelikult ühed metsikud tegelased, kes on tänulikud, kui nad on saanud meiega looduses uidata,» räägib kokakooli eestvedaja Merle Liivak.

«Tahaks nii ennast kui ka teisi innustada metsaskäike ette võtma, metsaande tundma ja neist mõnusaid hõrgutisi valmistama. Seentest annab ju teha nii palju muud, kui klassikaline seenekaste!»

Kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts 
Kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts Foto: Kahvliahvi Kokakool

Toredal koguperesündmusel asuvad hoogsalt tunde andma ETV peatselt ekraanile jõudva telesaate «Eesti parim koolikokk» saatejuhid Kaidor Kahar ja Eero Reinu, kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts ning Sänna Leiutajate Külakooli lapsed.

Kokkama ja kokkamist uudistama on oodatud lapsed, kes oskavad nuga käes hoida ja nende pereliikmed.

Foto: Kahvliahvi Kokakool

Seekord saab kaasa lüüa ka põnevas gerilja-aktsioonis «Murrame välja!», mida viivad läbi Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna tudengid Andrea Tamm ja Ann Press, kes on rohkelt tähelepanu kogunud LasnaVILJAmäe autorid.

Häppeningi käigus murravad Seene-Mikud ja Seene-Mannid Loodusmuuseumist välja, levitamaks sõnumit, et linnalaps vajab rohkem metsikut, liigselt korrastamata ruumi, kus vabalt joosta, karata, ronida ja looduse imesid avastada.

Päevakava, registreerimisinfo ja jooksvat teavet leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt: facebook.com/kahvliahvid

Foto: promo

Kahvliahvi kokakooli lipukiri kõlab: lase laps kööki!

Kokakool julgustab lapsevanemaid kaasama lapsi toidu valmistamises juba maast madalast. Et väike inimene näeks ja mõistaks, millest toit koosneb, kuidas see valmib ning suudaks tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid. Lisaks usuvad kokakooli tegijad, et perega koostegemise rõõm on lapsele kõikse suurem rõõm!

Eesti Loodusmuuseumi igasügisene seenenäitus, mille raames Kahvliahvi kokakool toimub, avati 16. septembril.

10 päeva kestval näitusel on eksponeeritud nii söödavad, mittesöödavad, tinglikult söödavad kui ka mürgised seeneliigid. Loe seenenäitusest ja selle raames toimuvatest üritustest lähemalt Loodusmuuseumi koduleheküljelt SIIT!

Foto: Kahvliahvi Kokakool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles