Manchesteri ülikool lõpetas meeste- ja naistevetsude eraldamise

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC.
WC. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Suurbritannias asuva Manchesteri ülikooli tudengid kurdavad, et õppeasutuses on tualettruumide siltide kujundamisel poliitilise korrektsusega liiale mindud.

Nimelt ei tähista meeste ja naiste tualette enam traditsioonilised sümbolid, vaid kempsude ustel on sildid kirjadega «pissuaaridega tualett» ja «tualett», mis ei määra selgelt ära, kumb WC kummale soole määratud on, kirjutab Femalefirst.

Ülikool põhjendas otsust sellega, et tualetisiltide muutmine julgustavat transseksuaalidest tudengeid piinlikkust tundmata kempsus käima.

«Asja idee on selles, et transseksuaalsed inimesed end tualette kasutades mugavamalt tunneksid,» rääkis üliõpilasesinduse liige Jennie Killip. «Tahtsime pakkuda neile kohti, kus nad end mugavalt tunda saavad.»

Enamik tudengeid leiab aga, et see põhjendus pole ammendav.

«Ehkki tegu on vaid kahe sildiga, loeb lõppude lõpuks see, et meeste ja naiste tualetid peaksid olema eraldi, mitte ühised,» sõnas 19-aastane üliõpilane Jane McConnell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles