Elu24 intervjuu! Näosaate osaleja Kalle Sepp: olen tavaline mees, kellele meeldib meeskooris laulda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalle Sepp on vabakutseline näitleja, laulja ja kabareeartist. Mehe enda sõnul on tema näol tegemist täiesti tavalise mehega, kellele meeldib ... meeskooris laulda. Kalle kuulub muide baritonide häälerühma.

Kalle puhul sai kõik alguse keskkoolist. Ühel hetkel võttis õpetaja noormehel nööbist kinni ning ütles, et nüüd on aeg hakata aktustel laulma. Kunagi ammu käis ta ka klaveri ettevalmistustundides, kuid see jäi sinnapaika.

Nooti ei oska Kalle muide tänase päevani päris hästi lugeda, kuid see-eest on mehel väga suur teo- ning õpitahe ja vedanud kuulmisega. Kalle sõnab, et kui muusikalides lauldes on talle klaviir, teisisõnu tema esituses kõlama hakkav osa, postiga koju saadetud, on ta esimese asjana Youtube’i suundunud ning hätta jäädes ka klaverisaatjaga harjutanud. Võhiklikkus noodikirja lugemisel ei ole mehele aga kunagi probleem olnud. Kallel on seljataga 15 väga edukat aastat Tallinna Ülikooli meeskooris ning samuti on mees kolmekordne «Ooperifantoomi» dublant. See tähendab seda, et Kalle on pidanud ära õppima maailma ühe edukaima muusikali kolm kõige kandvamat rolli ning olema igal hetkel valmis neid esitama (mida ta ka tegi!).

Vabakutseline muusik sõnab ka, et nii muusikalides kui bändiproovides ei ole ta kunagi pidanud midagi pähe tuupima. «Esimesed paar läbimängu on võib-olla sõnad ees, aga enamasti jääb mulle kõik väga loomulikult külge».

Tallinna Ülikooli meeskoori kõrval on Kalle elus kandev roll ka ansamblil The Purple Gang. 50ndate ja 60ndate angloameerika rock and roll’i hitte mängiv grupp on koos olnud juba 13 aastat. «Kuulikindlaim rock and roll'i ansambel terves vabariigis», naljatleb tulevane näosaate osaleja. The Purple Gangi on tema sõnul koos hoidnud sõprus ning soov teha muusikat ja seda nautida. «Meie jaoks ei ole see kunagi olnud töö,» ütleb Kalle.

Kalle osalemine näosaates on bändikaaslastele tegutsemismotivatsiooni ainult juurde andud. Hiljuti tuli The Purple Gangil välja singel «Down the Road» ning koos Mikk Tammepõlluga töötatakse aktiivselt juba järgmiste päris oma lugude kallal.

Muusikalideni jõudis Kalle muide läbi Kaire Vilgatsi. «Töötasin ühel filmivõttel ning kaevasin parasjagu kaevikut, kui kuulsin, et telefon heliseb.  Kohe vastama ei rutanudki, kuid hiljem tagasi helistades tuli välja, et teisel pool toru on Kaire Vilgats. Minu esimene ettelaulmine oli just nimelt talle.»

Näosaate suhtes Kallel erilisi hirme pole. Laulda ja tantsida samaaegselt Kalle ei pelga, kuna viimased 7 aastat on ta kaasa löönud Eesti Tantsuagentuuri revüüteatri Starlight Cabaret tegemistes. «Naisterahva tegemine võib huvitav tulla,» tunnistab mees, kuid usaldab siiski eksperte, kelle kätesse ta saate ajal usaldatud on.

Näosaate projekti suhtub mees väga mänguliselt. Iga uus kogemus on Kalle sõnul edasiviiv ning mees soovib alati, ükskõik millisel tasandil, areneda. Ta tunnistab aga, et kuigi tema elukutse on väga meelelahutuslik, siis tasub silmas pidada artist Kalle ja eraelu Kalle olulisi erinevusi.

Kui uurisime mehelt, mis soovitusi tal lugejale oleks, siis saime vastuseks, et tasub julgelt kõik ette võtta, mida hing teha ihaldab. «Tundke rõõmu sellest, mida teete ja kui rõõmu pole, siis pole ka mõtet teha,» ütleb mees, kes peab ennast õnnelikuks inimeseks ning talitab sama tõekspidamise järgi juba aastaid.

Soovime Kallele näosaates edu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles