Galerii ja video: Staadioni majade nurgakivi tseremoonial tegid kaasa lustlikud rahvatantsijad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval toimus vaatemänguline Staadioni majade nurgakivi asetamise tseremoonia.

Eile said Tallinnas nurgakivi Kalevi keskstaadioni kõrvale kerkivad korterelamud Kalev ja Linda, kuhu järgmise aasta suvel saavad endale kodu üle 70 perekonna.

Staadioni majade näol kerkivad legendaarse tantsustaadioni kõrvale kaks eriilmelist korterelamut, mille autoriteks on Salto arhitektid. „Me ikka rõhutame, et sinna ei tule mitte korterid, vaid üle 70 kodu,“ ütles Staadioni Majade projektijuht Martin Ellervee. 

„Oleme projekti kaasanud uue põlvkonna pühendunud tegijad nii arhitektide kui ehitaja näol ning projektist on kujunenud terve meeskonna südameasi. Meil on hea meel, et seda tajuvad ka kliendid – tänaseks on üle poole kodudest juba omaniku leidnud,“ lisas ta.

Arendaja hinnangul sobivad Kalevi ja Linda kodud elukohaks tervislike ja sportlike eluviisidega linnainimesele – kesklinna rahulikus kvartalis asuvate hoonete naabrusesse jäävad suured pargid ja lai valik spordirajatisi – lisaks Kalevi staadionile ka Tallinna Spordihall, Kalevi Tenniseklubi ja kergliiklusteede võrgustik. Esimese korruse äripinnad on kavas rentida tervislike eluviiside edendamisega tegelevatele ettevõtetele.

Eilse tantsupeoks kujunenud nurgakivi paneku tseremoonia juhatasid Märt Agu juhendamisel sisse tantsurühmad Uppsar ja Hiired Tuules, kes ehitusmeesteks riietatuna etendasid Kalevi ja Linda kokkusaamise lugu kaasaegses võtmes. Ajakapsli, millesse traditsioonide kohaselt peideti hoonete joonised, süsi, allikavesi, pihlakaoksad, ajalehed ja mündid, tõi kohale kraana. Hoone projektile andis õnnistuse EELK Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Staadioni Majade arhitektuurse lahenduse on loonud SALTO AB arhitektid ning hoonete kõrgematelt korrustelt avanevad vaated nii staadionile ja seda ümbritsevatele rohealadele kui ka südalinnale. Ehitusfirma Hausers Grupi juhtimisel valmivad 2-5 toalised funktsionaalse planeeringuga korterid. Pea kõigil korteritel on valgusküllane rõdu või terrass. Autode jaoks on rajatud maa-alune parkla.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles