Tuntud sportlased ja lauljad panevad ennast proovile elamusspordikeskuses Spot of Tallinn

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas.
Ott Lepland
Suur veinipidu Viinitie & Wolt Kultuurikatlas. Ott Lepland Foto: Erlend Štaub

Laupäeval, 17. septembril toimub Peetri küla elamusspordikeskuses Spot of Tallinn tasuta spordipäev kogu perele. Spordipäeval löövad kaasa Rio OM pronksimehed sõudmises Allar Raja, Tõnu Endrekson, kaugushüppaja Ksenija Balta ning uusi huvitavaid spordialasid saab näha proovimas ka lauljat Ott Leplandi.

Elamusspordipäeval on Spot of Tallinn tasuta külastamiseks uksed avatud kl 10:00 kuni 18:00. Päeva põhiprogramm toimub kell 12.45 – 14.00, kui viiakse läbi erinevate spordialade demonstratsioonesinemisi ning kus löövad kaasa ka meie armastatud sportlased ja lauljad.

Lisaks toimub 2020 Tokyo olümpiamängude programmi arvatud uute spordialade – karate ja rulasõidu showetteasted. Samuti on kõigil huvilistel on võimalik teha treenerite juhendamisel tutvust trampoliini hüpete, akrobaatika, BMX-i, tõukeratta- ja rulasõiduga, karatega. Läbi päeva hoiab tuju üleval DJ ECUE.

Spordipäeval osalev kaugushüppaja Rio olümpiamängudel 6. koha saavutanud Ksenija Balta sõnul on mistahes spordiala professionaalne sooritus ilus ja atraktiivne. «Ootan nädalvahetust suure huviga, et näha ja tutvuda minu jaoks senini täiesti võõraste spordialadega. Enamusi spordialasid olen küll televiisorist näinud, kuid näiteks päris oma silmaga BMX rajal kihutamist, kõrgeid tramoliini hüppeid või tõukerattaga tehtavaid raskemaid trikke näinud veel ei ole. Kindlasti saab päev olema põnev,» ütles Balta ja lisas: «Kindlasti jälgin huviga ka aga uute olümpiaalade - karate ja rulasõit – demonstratsioone. On nüüd ju ka nendel spordialadel meil omad võimalused püüda pääsu 2020 Tokyo olümpiamängudele.»

Eesti Olümpiakomitee asepresident Jüri Tamm leiab, et harrastatavate spordialade mitmekesisus ja aina paranevad võimalused nende harrastamiseks omavad suurt mõju spordiga tegelevate noorte arvule ja ka Eesti sportlaste edukusele maailma tippkonkurentsis. Spot of Tallinn koostöös EOK ja Coca-Cola Fondi «Liikumine teeb erksaks!» annavad siinkohal olulise panuse ja tutvustavad korraga kümmet erinevat spordiala. «Korraldatav Elamusspordipäev on spordi mitmekülgsete võimaluste demonstreerimiseks suurepärane võimalus. Iga laps peab harrastama spordiala, mis paneb silmad särama ja talle meeldib. Kohe esimesel korral ei pruugi alati valik õnnestuda ja noortele peab andma võimaluse proovida ja saada kogemus erinevatelt spordialadelt,» rääkis lemmikspordiala valimisest Tamm.

Elamusspordipäeval löövad kaasa Eesti paarisaerulise neljapaadi sõudjad Allar Raja ja Tõnu Endrekson, kaugushüppaja Ksenija Balta, muusik ja Tai poksi harrastaja Ott Lepland, fitnessi kahekordne maailmameister Oleg Anissimov, Tai poksi maailmameister Kevin Renno, Euroopa meister kulturismis Ott Kiivikas, BMX krossi Euroopa meister Klavs Lisovskis, EOK asepresidendid Jüri Tamm ja Tõnu Tõniste, Rae vallavanem Mart Võrklaev jpt.

Ürituse täpse kavaga saab tutvuda SIINhttp://www.spordinadal.ee/liikumine-teeb-erksaks/uudised/suur-elamusspordipaev-spot-of-tallinnas-02-september!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles