Ekstreemspordi fotograaf Jaanus Ree jõudis rahvusvaheliselt tunnustatud fotovõistluse poolfinaali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Ree kuulus foto
Jaanus Ree kuulus foto Foto: Jaanus Ree/Red Bull Illume

Eile, 12. septembril, avalikustati rahvusvahelise fotokonkursi Red Bull Illume esimesed poolfinalistid. Osaleda oli võimalik 11 erinevas kategoorias ning esitada võis igasse kategooriasse kuni viis fotot. 2013. aastal New Creativity kategoorias esiviisikusse jõudnud Eesti fotograaf Jaanus Ree tööd on taas jõudnud antud kategooria 25 parima sekka.

Kokku viide kategooriasse oma fotod saatnud Jaanus Ree edukaks võistlemiseks valemit anda ei osanud. «Esitatavad tööd valisin enda äranägemise järgi, mis võiks kõige paremini toimida,» kommenteeris Ree. «Minu jaoks ongi Red Bull Illume lahedaim osa Chicagos toimuv finaaltööde esimene eksponeerimine, kuna kutsutakse kokku 50 ülitugevat ja inspireerivat fotograafi üle maailma, kellega saab arutada fotograafia suundi ja uusi võimalikke tehnilisi ja kunstilisi lahendusi,» lisas ta.

Stardivalmis: Jaanus Ree asub homsest rattasadulas laulupeotule teekonda kaamerasse püüdma.
Stardivalmis: Jaanus Ree asub homsest rattasadulas laulupeotule teekonda kaamerasse püüdma. Foto: Tairo Lutter

Neljandat korda toimuva võistluse eesmärk on välja selgitada kõige silmapaistvamad ja loomingulisemad pildid üle kogu maailma. Need fotod räägivad kirest, elustiilist ja kultuurist, mis mängivad rolli fotodes ning nende jäädvustamises. Igasse kategooriasse võis esitada kuni viis fotot. Kokku on võistlusel 11 kategooriat: Close Up, Energy, Enhance, Lifestyle, Masterpiece, New Creativity, Playground, Sequence, Spirit, Wings ja uus kategooria - Mobile. Viimane tunnustab nutitelefoni või tabletiga tehtud pilte ja annab võimaluse nii proffidel kui amatööridel osaleda ka telefonigaleriist pärit meistriteostega.

Laekunud fotosid hindab profesionaalne 50 liikmeline zürii. Finalistide tööd avaldatakse septembri lõpus toimuval Red Bull Illume auhinnatseremoonial Chicagos.

2013. aasta konkursil osales kokku 28 257 fotot, mille esitas 6417 fotograafi 124 riigist. Vaata eelmiste võistluste galeriid Red Bull Illume kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles