Galerii! Viru keskuses avati Eesti Disainiauhinnad 2016 nominentide tööde näitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 12. septembril avati Viru Keskuse aatriumis mastaapne Eesti Disainiauhinnad 2016 nominentide tööde näitus. 

Näitusel on väljas 2015.-2016. aasta Eesti disainimaastiku teenuse-, graafilise ja veebidisaini ja tootedisaini paremik ning noore disaineri auhinna SÄSI ja Noore Püssi nominendid. Kokku väljas pea 150 tööd. 

Noore disaineri auhinna SÄSI nominendid on valitud alla 30-aastaste Eesti disainerite hulgast, kes on kandideerinud oma viimase kahe aasta projektidega. SÄSI eesmärgiks on tuua noor värske disainipõlvkond ettevõtjate, avalikkuse ja disainisõprade silme ette.

Graafilise disaini kategoorias on hinnatud aasta parimat firmagraafikat, trükiseid, pakendeid, illustratsioone ja fotosid, keskkonnadisaini ja ekraanigraafikat. 

Veebidisaini kategoorias eksponeeritakse viimase aasta jooksul valminud parimaid kodulehti, veebi- ja mobiilirakendusi, sotsiaalmeedia kampaaniaid ja reklaame.

Teenusedisaini auhinna eesmärk on tunnustada teenusedisaini rakendamist läbimõeldumate, innovatiivsemate ja kasutajasõbralikemate teenuste arendamisel Eestis ning selle, meie jaoks suhteliselt uue disainidistsipliini toomine meedia, avalikkuse ja eelkõige ettevõtjate huviorbiiti.

Tootedisaini auhinda BRUNO antakse sel aastal välja järgmistes kategooriates: parim elukeskondliku toote disain, parim elustiili toote disain ja parim insenertehnilise toote disain. 

Näituse kujundus: Tõnu Kalpus, Kadri-Maria Mitt ja Robi Jõeleht (Polaar).

Näitus Viru Keskuse aatriumis jääb avatuks 25. septembrini ja on külastajatele lahti iga päev kell 9-21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles