ERR kaotas täna ühe oma parima ajakirjaniku ja kolleegi, Aarne Rannamäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Rannamäe.
Aarne Rannamäe. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Rahvusringhääling kaotas täna ootamatu terviserikke tõttu ühe oma parima ajakirjaniku ja suurepärase kolleegi Aarne Rannamäe.

Foto: Raigo Pajula

Aarne sõnad, «ma pigem murdun, aga ei paindu», on olnud tema ajakirjandusliku tegevuse peamiseks tunnuseks ja andnud ka paljudele teistele raskel hetkel jõudu ja õige tee.

Aarne Rannamäe sündis 10. mail 1958 Tartus. 1976. aastal asus Aarne õppima Tartu Ülikoolis ajakirjanduse erialal. Juba siis sai tema eriliseks huviks välispoliitika. Lõpetanud 1981. aastal ülikooli, läks Aarne tööle ETVsse.

1980ndatel oli Aarne tööks ETVs ühiskonnaelu ja välispoliitika saadete juhtimine («Rahvusvaheline panoraam», «Vaatevinkel», «Ajapilt» jne) .

1990ndatest on Aarne olnud seotud «Aktuaalse kaamera» meeskonnaga, juhtides ka 1990ndate teisel poolel toimetust. Kuni tänaseni oli Aarne juhtida «Aktuaalse kaamera» välisuudiste töö.

Lisaks juhtis ta ETVs aastast 2007 saadet «Vabariigi kodanikud» ning oli ka üks «Välisilma» saatejuhte. Samuti oli ta Vikerraadio populaarse saate «Rahva teenrid» üks saatejuhtidest.

Foto: Peeter Langovits.

Oma särava ajakirjandusliku tegevuse eest on Aarnet tunnustatud vabariigi presidendi poolt Valgetähe V Klassi teenetemärgiga (2007) ja ERRi ajakirjanduse kvaliteedi kõrgeima autasu, Valdo Pandi nimelise preemiaga (2008).

Postimees avaldab Aarne lähedastele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles