11. septembri rünnakust möödub 15 aastat: 1113 hukkunut on seni tuvastamata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11.septembri 2001 terrorirünnakutes hukkunute ID-kaardid, autojuhiload ja teised isikut tõendavad dokumendid
11.septembri 2001 terrorirünnakutes hukkunute ID-kaardid, autojuhiload ja teised isikut tõendavad dokumendid Foto: SCANPIX

USA-s ja teistes riikides meenutatakse 11. septembril neid, kes hukkusid 15 aastat tagasi toime pandud terrorirünnakus New Yorgis ja Arlingtoni maakonnas.

USA meedia teatel on 1113 hukkunut seni tuvastamata ja see teeb ohvrite lähedased kurvaks, kuna nad sooviksid oma kallid matta.

Üks sellistest peredest on Russell Merceri oma, nad kaotasid selle rünnakus tuletõrjujast poja Scott Kopytko, kes oli inimesi abistamas Maailma Kaubanduskeskuses.

Perel on Queensis Mount St. Mary kalmistul hauaplats, millel on Kopytko nimegi kivi, kuid sinna ei ole kedagi maetud, kuna mehe jäänuseid ei ole suudetud sadade tuvastamata luude seast kindlaks teha.

«Kui oleksime saanud ta matta, siis oleks süda rahul, sest siis oleks ta hukkumise kohta kindel füüsiline märk. Nüüd käin haual rääkimas vaid tuulega,» nentis mees.

11. septembri 2001 terrorirünnakutes hukkus kokku 2996 inimest, kellest enamik kaotasid elu New Yorgi maailma kaubanduskeskuse kaksiktornides, mida mõlemat rammisid lennukid.

265 hukkus neljas kaaperdatud lennukis, 2606 Maailma Kaubanduskeskuses ja selle ümbruses ning 125 Arlingtonis, USA kaitseministeeriumi hoones Pentagonis ja selle juures.

Enamik ohvritest olid tsiviilisikud, kuid hukkus ka 71 politseinikku ja 343 tuletõrjujat, kes üritasid rünnakute järgselt lõksu sattunuid abistada, kuid hukkusid varingute all.

Samuti kaotasid elu kõik üheksa terroristi, kes olid kaaperdatud lennukites.

Terrorirünnakus hukkunute seas oli 2605 USA ja 372 teiste riikide kodakondsusega inimest. Kokku kaotas 90 riiki oma kodanikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles