Rein Kilk annaks nõusoleku teismelise tütre abiellumiseks: see poleks maailmas midagi erakordset

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilvese saate «Evelin» avaosa
Evelin Ilvese saate «Evelin» avaosa Foto: TV3

Ärimees Rein Kilk ütles Evelin Ilvese uues saates «Evelin», et tema ei näeks midagi traagilist selles, kui mõni tema laps sooviks noorena abielluda.

Ilvese uues autorisaates oli peakülaliseks kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe, kellele valmistab suurt muret see, et tema 17-aastane tütar Sirli on beebiootel ja tahab abielluda. Laste teemal räägiti ka Rein Kilgiga, kes on Salumäe hea sõber.

Ilves uuris, kas isad ka nutavad, kui lapsed vara kodust lahkuvad.

«No ikka seal sibula koorimisel ikka tuleb ette,» tunnistas Kilk.

Kilgi soovitas lapse pesast väljalendamises näha positiivset ja ütles, et lõpuks tuleb laps oma kogemustega tagasi ja hakkab vanemat õpetama.

«Seda ma saan öelda, et rahu! Ja nüüd sa ei pea kantseldama kedagi, vaid saad tegeleda iseendaga. Oota see aeg ära, kui sinu laps tuleb tagasi ja hakkab sind õpetama. Kui ta on teises peres, siis uskuda ja loota, et ta areneb sama usinalt edasi nagu Erika juures,» sõnas Kilk.

«Sirli on... Ma ei tea, kas ma hakkan nüüd ühte noort tütarlast siin lahkama... Aga seda ma võin küll öelda, et ta on väga tubli ja on jätnud väga hea mulje, kui ma olen temaga kohtunud. Ma arvan, et Sirli jõuab kaugele. Erika - pane tähele. Oota, ta jõuab kaugele, aga ta tuleb jälle lähedale. See võib aega võtta.»

Erika ei andnud allkirja ja nõusolekut Sirli abiellumiseks. Evelin uuris, kas Rein annaks.

«No... Kas ma pean ausalt ütlema? Erika, sa ei pahanda? Mina annaksin. Andku aga minna,» ütles Kilk.

«Aga ma olen ju mees. Ma olen ju mees,» laiutas Kilk seepeale käsi. «Evelin, sa räägid, nagu see oleks nüüd maailmas midagi erakordset. Ma arvan, et selliseid asju, et tüdruk abiellub noormehega, toimub tänase päeva jooksul üks sada tuhat korda küll. Ja võibolla selle saate jooskul on sada tütarlast teinud sama mis Sirli. Nii see elu käib.»

Salumäe rõhutas hiljem, et tema arvates tegi Sirli seda kõike siiski liiga noorelt.

«Ma ei pea vajalikuks või õigeks siiski nii noorelt abielluda ja nii noorelt sünnitada. Ma peaksin vajalikuks, et noor jätkaks oma haridusteed. Las ta leiab kõigepealt oma tee ja kohandub sellesse ellu. Ja siis andku järgmisele etapile elutee,» arvas Erika.

Loe Erika Salumäe intervjuud Evelin Ilvesega SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles